Novinky z táborov skupín EPICA, CARCASS, SOULFLY, RUSH, GRAVE a EXTREME NOISE TEROR

EPICA pracujú na novom albume. Bill Steer (CARCASS) chce dôstojného nástupcu ich aktuálnej nahrávky. Novinky aj z táborov SOULFLY, RUSH, GRAVE, THE BLACK DAHLIA MURDER a EXTREME NOISE TERROR.

epica2015

EPICA

Holandská symphonic metalová kapela EPICA pracuje na novom a zatiaľ nepomenovanom štúdiovom albume. „Máme 25 nových piesní. Ďalším krokom je pracovať na vokálnych linkách a potom môžeme nahrávať demo verzie. Neskôr začneme skúšať a následne sme pripravení nahrávať,“ vyjadril sa gitarista Mark Jansen.

Bill Steer, gitarista liverpoolských CARCASS, sa nedávno vyjadril na tému novej nahrávky. „Nebolo možné veľa pracovať. Hrali sme celý rok. V januári Daniel Wilding, bubeník a ja sme sa dali dokopy a začali pracovať na nejakých melódiách. Znie to veľmi dobre, ale potom sme sa dostali späť, hrali festivaly a menšie turné. Potrebujete slušný kus času sústrediť sa na hudbu, my veríme, že to snáď príde…, možno okolo Vianoc alebo Nového roka.“ Aj keď je ešte do ďalšej nahrávky od CARCASS ďaleko, Steer prezradil, že chce dôstojného nástupcu aktuálneho albumu „Surgical Steel“. „Rád by som a myslím si, že všetci, ale nie je to niečo, s čím by sme sa ponáhľali, pretože sme boli veľmi šťastní z predchádzajúcej dosky. Chcem povedať, že to bolo zaslúžené, lebo je to silný album, ale stále je to prekvapujúce, očakával som viac kritiky, ako sme mali. Takže si myslím, že s touto úrovňou očakávania sa nemôžeme vrátiť s niečím na rovnakej úrovni. Musí to byť viac špeciálne a nemôžeme zopakovať rovnaký trik, ak viete čo tým myslím. Mám rád výzvy a Jeff Walker tiež. Nemyslím to, že by sme sa pokúsili o niečo, o čom by sme si mysleli, že to nebude užitočné, len vravím, že to bude nejaký čas trvať. Je to niečo čo by sme nemohli brať na ľahkú váhu.“

Pozrite si ako prebiehalo natáčanie nového klipu SOULFLY k titulnému songu „Archangel“ a to prostredníctvom 360° videa. Spomínaný song pochádza z ich novej rovnomennej dosky, ktorá vyšla 14. augusta prostredníctvom Nuclear Blast Entertainment.

Kanadská rocková legenda RUSH má natočené obe vystúpenia z ich domovského Toronta, ktoré sa uskutočnili 17. a 19. júna v Air Canada Centre a materiál z týchto koncertov vyjde 20. novembra na ich novom DVD.

Švédski death metaloví veteráni GRAVE zverejnili nové lyric video k piesni nazvanej „Mass Grave Mass“ z ich chystanej štúdiovej novinky „Out of Respect for the Dead“. Tá vyjde 16. októbra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Melodickí death metalisti THE BLACK DAHLIA MURDER natočili nový videoklip ku skladbe s názvom „Receipt“ z ich pred pár dňami vydanej novinky „Abysmal“.

Anglická grind/crust/punková smečka EXTREME NOISE TERROR vydá po 7. rokoch od ich poslednej radovky, nový eponymný štúdiový album. Novinka vyjde 5. novembra prostredníctvom vydavateľstva Willowtip Records. Album bude obsahovať 13 piesní.