RAVEN vzali METALLICU na ich prvé veľké turné. Teraz tieto britské legendy zahrajú v Košiciach a Bratislave

Začiatok októbra sa bude na Slovensku niesť v znamení skutočne zaujímavých dvoch koncertov. Do Košíc a Bratislavy zavítajú britské heavy metalové legendy RAVEN.

RAVEN (Uk)
support

Štvrtok 8.10.2015, Košice – Collossseum
Piatok 9.10.2015, Bratislava – Randal

Štart: 19:00 (oba koncerty), vstupné: 16 eur

Už 8. októbra v Košiciach v klube Collosseum a 9. októbra v Bratislave v klube Randal sa môžete tešiť na koncerty legendárnych Britov RAVEN. Skupina vznikla v roku 1974, teda pred 41. rokmi a stále je na scéne a vydáva albumy! Ten posledný im vyšiel v apríli tohto roka  a pomenovali ho „ExtermiNation“. RAVEN sa predstavia v našich končinách práve v rámci jeho podpory.

Trio hudobníkov hrá klasický heavík NWOBHM reznutý speed metalom, na konte majú 12 štúdiových albumov. Kapelu založili bratia Mark (gitara) a John (volály a basgitara) Gallagherovci, potom sa ku nim pridal prvý bubeník Paul Sheriff. Obaja bratia to ťahajú dodnes a od roku 1988 je s nimi v zostave aj bicmen Joe Hasselvander.

John (56), Mark (55) a Joe (58) dokážu vo svojom veku rozprúdiť na pódiu poriadne heavy metalové peklo, o čom sa už začiatkom októbra istotne presvedčíte aj vy! Nenechajte si ujsť tento výnimočný koncert. RAVEN to síce nikdy nedotiahli do takých úspechov ako ich krajania IRON MAIDEN alebo JUDAS PRIEST, rozhodne však heavy metal v ich podaní chutí a naživo ani nehovoriac!

„Legenda z britských ostrovov s fantastickým novým albumom „ExtermiNation“ sa v rámci rozsiahleho európskeho turné predstaví konečne aj na Slovensku. Páni hrajú ako zamladi. Prvý album „Rock Until You Drop“ vydali v roku 1981 a skladby z neho znejú sviežo a energicky dodnes. Tejto kapele dokonca ďakuje aj METALLICA za to, že ich ako prvá kapela vzali na veľké turné. James Hetfield, Lars Ulrich a spol. vtedy vydali debut „Kill’Em All,“ píše sa vo vyhlásení usporiadateľov. Takže, tento koncert si istotne nenechajte ujsť.

raven-kosice-bratislava

Plagát k dvom slovenským koncertom