Gothoom potvrdil pár zvučných mien pre budúci ročník. Info aj od RHAPSODY OF FIRE, CRYPTOPSY a SIGNUM REGIS

Festival GOTHOOM láka vo veľkom predstihu prvými kapelami. RHAPSODY OF FIRE budú mať nový album. CRYPTOPSY vydajú nové EP.  SIGNUM REGIS vydajú nový album. Novinky aj od ABORTED, FIT FOR AN AUTOPSY a MASTIC SCUM.

gothoom-2016-logo

Logo 7. ročníka

V poradí 7. ročník festivalu Gothoom Open Air sa uskutoční až v júli budúceho roka, no vstupenky sú v predaji už od konca augusta a organizátori lákajú fanúšikov prvými potvrdenými kapelami. Medzi ne patria nekompromisní black metalisti MARDUK, exotickejšiu, južnú scénu zastupujúci atmosférickí ROTTING CHRIST, depresívnou náladou zahalený black metal predstavia Rakúšania HARAKIRI FOR THE SKY, po piatich rokoch sa na pódium festivalu vrátia death/black metalisti GRAVEWORM a zatiaľ poslednou potvrdenou kapelou je brutal death metalová formácia z Apeninského polostrova DEVANGELIC. Poznačte si teda do diárov dátum 21. až 23. júl 2016.

Talianska symphonic metalová kapela RHAPSODY OF FIRE prezradila, že v januári uzrie svetlo sveta ich nový, plnohodnotný album s názvom „Into the Legend“. Viac informácií odnož RHAPSODY okolo Alexa Staropoliho v tejto chvíli neprezradila.

Kanadskí deatheri CRYPTOPSY oznámili, že 30. októbra vydajú nové štvorskladbové EP nazvané „The Book of Suffering Tome 1“. Novinka bola produkovaná Chrisom Donaldsonom v štúdiu The Grid v Montreale. O mix sa postaral Jason Suecof v Audiohammer Studios a o master Alan Douches. Ešte dodáme, že CRYPTOPSY sa rozhodli namiesto regulérnej štúdiovky, vydať sériu EP-čiek „The Book of Suffering“. Tento nový prístup im umožní vydávať muziku častejšie a ostanú aj pri svojej štandardnej kvalite.

cryptopsy-the-rock-of-suffering

CRYPTOPSY – The Book of Suffering Tome 1

Domáci power metalisti SIGNUM REGIS vydajú 20. novembra prostredníctvom švédskeho vydavateľstva Ulterium Records nový, v poradí štvrtý štúdiový album s názvom „Chapter IV: The Reckoning“. O mix novinky sa postaral známy Jens Bogren. Kapela zverejnila aj teaser na nadchádzajúcu nahrávku.

Death metalová formácia ABORTED hlási zmenu vo svojej zostave. Kapelu opúšťa gitarista Danny Tunker. „Niekedy sú tu dobré správy a niekedy to nie sú práve najlepšie. Dnes je to tá z kategórie horších. Po troch úžasných rokoch sa gitarista Danny Tunker rozhodol odísť z kapely a sledovať inú cestu v živote. Kombinácia normálneho života a pracovných dní sa stali príliš stresujúce s kombinovaním nášho ťažkého rozvrhu a aj keď je smutné vidieť ho ísť, tak úplne chápeme jeho rozhodnutie a podporujeme ho v tom, čo mu robí radosť v živote. Chceme vás všetkých požiadať, aby ste ukázali rešpekt Dannymu – jeho rozhodnutiu a kapele, nie je tu zlá krv, nie sú potrebné žiadne drámy a klebety. Budeme skúšať niekoľko kandidátov v najbližších týždňoch a nebojte sa, žiadne koncerty nebudú zrušené. Usilovne pracujeme na novom albume a máme ďalšie prekvapenie, ktoré chceme uvoľniť pred koncom roka. Aj keď je to niečo čo sme nechceli, aby sa stalo tak máme v úmysle dávať 200% pre vás všetkých a Dannymu prajeme všetko najlepšie v jeho novom úsilí,“ píše sa vo vyhlásení kapely.

Deathcoreová kapela FIT FOR AN AUTOPSY zverejnila nové lyric video ku skladbe „Murder in the First“ z ich chystanej štúdiovky „Absolute Hope, Absolute Hell“, ktorá vyjde 2. októbra prostredníctvom eOne/Good Fight Music.

Rakúšania MASTIC SCUM majú nový videoklip k piesni s názvom „Dehumanized“ z ich stále aktuálnej dosky „C T R L“.