Randy Blythe z LAMB OF GOD požaduje odškodnenie za obvinenie z ublíženia na zdraví, Devin Townsend vydá DVD

Randy Blythe (LAMB OF GOD) žiada odškodné za obvinenie zo zabitia fanúšika. DEVIN TOWNSEND vydá nové DVD. Správy aj od BORKNAGAR, SUNN O))), FATES WARNING, ABSTRACT, SEBASTIEN a FACE OF AGONY.

randy-blythe-trabalhando-com-bale

Randy Blythe (LAMB OF GOD)

Randy Blythe, spevák americkej kapely LAMB OF GOD požaduje od Ministerstva spravodlivosti ČR, sumu 15,555 milióna českých korún za nemajetkovú ujmu pri obvinení za ublíženie na zdraví fanúšika pražského koncertu v klube Abaton v roku 2010, kedy ho mal údajne zhodiť z pódia. Na následky týchto zranení neskôr fanúšik zomrel v nemocnici. To však nie je všetko. Blythe požaduje ďalších 555 000 korún na odškodnenie za väzbu. Väčšinu peňazí by chcel venovať matke zosnulého fanúšika. Podľa advokáta Michala Sýkoru, ktorý Blythea zastupuje však súd Českej republiky túto požiadavku zamietol, no jeho klient sa môže odvolať.

Kanadský hudobný mág Devin Townsed vydá 13. novembra nové DVD s názvom „Ziltoid: Live at The Royal Albert Hall“. Spomínané DVD bude obsahovať záznam jeho vypredaného koncertu z londýnskej Royal Albert Hall, kde priniesol príbeh jeho fiktívneho mimozemšťana Ziltoida.

dp-ziltoid

DEVIN TOWNSEND PROJECT – Ziltoid: Live at The Royal Albert Hall

Nórska kapela BORKNAGAR vydá 22. januára prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records svoj v poradí desiaty štúdiový album „Winter Thrice“, o ktorého mix sa vo Švédsku postaral Jens Bogren v jeho Fascination Street Studio.

SUNN O))) oznámili, že 4. decembra im prostredníctvom vydavateľstva Southern Lord Recordings vyjde nový štúdiový album nazvaný „Kannon“ skladajúci sa z troch častí. „Je to možno najviac obrazný materiál SUNN O))) čo vytvorili, čo je neobvyklé, pretože obvyklé prebývali vo vrstvách abstrakcie a subjektivity,“ píše sa na stránkach ich vydavateľstva. Album sa nahrával v štúdiu Litho v Seattli s producentom Randall Dunnom. Nahrávka zahrňuje výkony dlhodobých spolupracovníkov ako Attila Csihar, Oren Ambarchi, Rex Ritter a Steve Moore.

Prog metalová formácia FATES WARNING pracuje na novom, v poradí dvanástom štúdiovom albume, ktorý vyjde budúci rok prostredníctvom vydavateľstva InsideOut Music. „Som šťastný, že môžem oznámiť, že celá hudba pre nový album je napísaná. Stále pracujeme na textoch a finálnych aranžmánoch, ale náš plán je začať nahrávanie v decembri a vydanie je naplánované na prvú polovicu budúceho roka,“ vyjadril sa gitarista a hlavný skladateľ kapely Jim Matheos.

Slovenská inštrumentálna kapela ABSTRACT z Banskej Bystrice oslavujúca tento rok 20. výročie kapely vypustila do sveta nový videoklip k piesni „Fluorescent tube part 1.“ Z ich stále aktuálneho počinu „Lightheory“. Réžiu a produkciu mal na starosti Miňo Moses.

Nové album, „Dark Chambers of Déjà Vu“, tuzemských powermetalistů SEBASTIEN se na pultech objevilo 25. září prostřednictvím labelu Pride & Joy Music a spolu s ním kapela zveřejnila videoklip k písni „Sphinx In Acheron“. – Tlačová správa.

Púchovskí FACE OF AGONY v týchto dňoch vydávajú svoj piaty štúdiový album nazvaný „Deathblow“, ktorý vydáva Gothoom Productions. Štyridsať minút nekompromisného thrash metalu bolo zaznamenaných v spolupráci so štúdiom Shaark v Beznci a s poľským štúdiom Herz. Nižšie nájdete trailer na nový album. – Tlačová správa.