MACABRE OSLÁVIA 25. VÝROČIE NOVÝM ALBUMOM

Macabre vydajú nabudúci rok nový album, ktorým oslávia 25. výročie kapely. Bratia Hoffmanovci (ex – Deicide) oživili svoju niekdajšiu kapelu Amon. Threshold začnú nahrávať nový album. Aeon majú staronového bubeníka. Winterborn pracujú na treťom albume.
Tento rok oslavujú illinoiskí rezníci Macabre 25. výročie vzniku kapely. Toto výročie oslávia 31. januára 2011, kedy im vyjde nový album Grim Scary Tales prostredníctvom Hammerheart Records. Album bude skúmať históriu vrážd od najstarších dôb až po súčasnosť. Štylisticky to bude typické Macabre, no hudobne bude novinka veľmi rôznorodá. Novinka bude mať aj zaujímavý cover, ktorého sa ujal kreslič komiksov Scott Jackson.

Bývalí členovia Deicide, bratia Hoffmanovci vzkriesili ich prvú kapelu Amon, s ktorou v rokoch 1987 a 1989 vydali dve demá. Bratov Hoffmanovcov doplnil vokalista a basák Jesse „Jecheal“ Jolly (Promethean Horde, Diabolic) a bubeník Mike Petrak (Leprosy). Amon sa poberú 10. decembra do štúdia v Tampe, kde spoločne s producentom Markom Pratorom nahrajú debutový materiál Liar In Wait, ktorý bude obsahovať 9 skladieb. Novinku vydajú začiatkom budúceho roka prostredníctvom vlastného vydavateľstva.Cover ich debutu nájdete pod novinkami.

Threshold začali pracovať na novom albume. Pokračovateľ 4 roky starého albumu Dead Reckoning vyjde nabudúci rok prostredníctvom Nuclear Blastu. Nový materiál sa bude opäť natáčať s producentami Karlom Groomom a Richardom Westom.

Švédski deatheri Aeon našli náhradu za odídeného bubeníka Nilsa Fjellstroma. Staronovým bubeníkom kapely sa stal ich pôvodný bubeník Arttu Malkki, ktorý odišiel v roku 2002. Zvyšok kapely sa s ním už teší na spoluprácu a podľa ich vlastných slov opäť budú môcť hrať naživo aj staršie a tvrdšie skladby, pretože Malkki vyjadril túžbu hrať čo najbrutálnejšie a najrýchlejšie.

Na oficiálnej stránke Fínov Winterborn sa od februára 2010 neobjavila žiadna nová správa, žiadna aktualizácia. Kapela je ticho už skoro rok. To však neznamená, že sa vo vnútri kapely nič nedeje. Winterborn podľa neoficiálnych správ nahrávajú v poradí tretí album. Otázkou však zostáva, či to stihnú ešte do Vianoc. Slovenskí fanúšikovia mali možnosť vidieť týchto fínskych heavy melodikov v Košiciach ako predskokanov Sonaty Arctica.