BOHATÝM NOVINKÁM DOMINUJE METALLICA A NOVÝ PROJEKT SYMFONIA

Metallica chce pracovať na nových skladbách a pokračovať v koncertoch Big Four. Na power metalovej scéne vznikol hviezdny projekt Symfonia. Janes Addiction začnú pracovať na novinke. Agnostic Front pripravujú nový album. Hate Eternal pokračujú v nahrávaní novinky. Visions of Atlantis pomaly dokončujú nový album. Ponúkame vám aj artwork k novému albumu Belphegor.

Lars Ulrich prezradil pre rádio The Pulse, že Metallica má v pláne v marci alebo apríli 2011 písať nové skladby. Podľa jeho slov chce byť Metallica opäť kreatívnou kapelou. Ulrich sa tatiež nedávno vyjadril pre britský časopis Classic Rock ohľadom možného pokračovania koncertov Big Four. Lars nevylúčil možnosť pokračovania týchto koncertov aj v roku 2011 alebo 2012. „Ohlasy na naše koncerty spolu so Slayerom, Megadethom a Anthraxom boli naozaj skvelé. Boli by sme hlúpi, keby sme ich ignorovali,“ stojí v jeho vyhlásení pre britský časopis.

Na power metalovej scéne vznikla nová kapela Symfonia. Tú budú tvoriť bývalí členovia kapiel Stratovarius, Helloween, Angra a Sonata Arctica. V decembri plánuje Symfonia nahrávať debutový materiál, ktorý chce vydať na jar 2011. „Tento projekt vznikol úplne náhodou. Všetky hviezdy melodického metalu sa náhodou ocitli v Škandinávii, kde sa rozhodli spojiť svoje sily a talent v tomto projekte,“ stojí v oficiálnej tlačovej správe o projekte Symfonia. Zostavu tohto projektu tvoria: Timmo Tolkki (ex – Stratovarius, Revolution Reinassance) – gitara, André Matos (ex – Angra, ex – Shaaman, ex – Viper, André Matos Band) – spev, Jari Kainulainen (ex – Stratovarius, ex – Evergrey) – basgitara, Mirko Härkin (ex – Sonata Arctica, ex – Kotipelto) – klávesy, Ulli Kusch (ex – Masterplan, ex – Helloween). Fanúšikovia melodického metalu sa majú naozaj načo tešiť. Nám len ostáva dúfať, že to nedopadne fiaskom ako v prípade viacerých Tolkkiho projektov. Fotku Symfonie nájdete pod novinkami.

Gitarista rockovej legendy Janes Addiction Dave Navarro prezradil pre Hollywood TV, že sa kapela chystá v decembri do štúdia, kde začnú nahrávať nový materiál. Nahrávanie chcú dokončiť niekedy začiatkom roka 2011. Názov novinky a ani jej dátum vydania zatiaľ nie je známy.

Legenda hc Agnostic Front začne nahrávať v Mana Studios na Floride pokračovateľa tri roky starého albumu Warriors. 15 nových skladieb budú nahrávať s Erikom Rutanom a produckiu si vezme na starosť producent Madballu Freddy Cricien. Novinka by mala vyjsť začiatkom roka 2011.

O nahrávaní piateho albumu Hate Eternal sme vás už informovali. Erik Rutan vydal ďalšie aktualizácie o pokračovaní nahrávacieho procesu. Spoločne s kapelou nahrácva novinku aj nová posila basák JJ Hrubovcak (Vile, Mourning, Monstrosity). Podľa Rutanových slov bude novinka jedným z najťažších albumov kapely v jej histórii. Fanúšikova sa dočkajú „heavy“ soundu, zla, ale aj množstva melódií.

Rakúšania Visions of Atlantis dokončili včera mix ich nového albumu. Momentálne pracujú na masteringu. Viac informácií zverejnia čoskoro.

Belphegor zverejnili artwork k novému albumu Blood Magick Necromance. Artwork je dielom známeho rakúskeho umelca Joakima Luetkeho (Dimmu Borgir, Arch Enemy, atď). Album vyjde 14. januára. Artwork nájdete pod dnešnými novinkami.