AMON AMARTH ZAČALI PRACOVAŤ NA NOVOM ALBUME

Amon Amarth začali práce na novinke. Cradle of Filth vydajú orchestrálny album. Obscura definitícne dokončila práce na novom albume. Dnes uvedú do siene slávy na Long Islande gitaristu Johna Petrucciho. God Dethroned vydajú nový album. Paradise Lost znovu vydajú úspešný album Draconian Times. Illdisposed začali práce na novom albume.

Švédski vikingovia Amon Amarth začali pracovať na nasledovníkovi Twilight of the Thunder God. Kapela napísala 10 skladieb. Kapela už má nahraté bicie, gitary a basu. Skladby začínajú dostávať čoraz reálnejšie kontúry. Amon Amarth zatiaľ nechcú predčasne hovoriť o dátume vydania.

Niektorí ešte poradne ani nestihli zaregistrovať novinku od Cradle of Filth Darkly, Darkly Venus Aversa a Dani Filth a spol. plánujú na nový rok ďalší album. Malo by ísť o orchestrálny album, na ktorom sa budú nachádzať skladby z prvých štyroch albumov. Novinka sa bude volať Midnight In the Labyrinth. Na všetkých songoch z EP Vempire or Dark Faerytales In Phallustein a albumov The Principle of Evil Made Flesh, Dusk…and Her Embrace a Cruelty and the Beast pracovala kapela s ľuďmi, ktorí tvoria na soundtracky k hororovým filmom (Dannym Elfman, John Williams alebo Christopher Young). V oficiálnej správe kapely stojí, že špeciálne sa tešia na novú verziu skladby Funeral In Carpathia.

Nemecká deathová formácia Obscura definitívne dokončila všetky práce spojené s novinkou Omnivium, ktorá má vyjsť v marci 2011 prostredníctvom Relapse Records. Novinka bude obsahovať 9 nových skladieb, ktoré sa nahrávali v štúdiu Woodshed v Nemecku s Victorom Bullokom (Triptykon, Dark Fortress).

Dnes uvedú do The Long Island Music Hall of Fame gitaristu Dream Theater Johna Petrucciho. „Je pre mňa obrovskou cťou ocitnúť sa v Long Island Music Hall of Fame, pretože som na Long Islande vyrástol a strávil väčšinu života,“ neskrýval poctu tento uznávaný gitarista.

Na 22. novembra je stanovený dátum vydania nového albumu od God Dethroned, Under the Sign of the Iron Cross, na ktorom kapela spolupracovala s Jorgom Ukenom. Tejto holandskej blackened vydá novinku, na ktorej je 9 nových skladieb vydavateľstvo Metal Blade.

Briti Paradise Lost chystajú znovu vydanie ich kľúčového albumu z roku 1995 Draconian Times. Album vyjde v zberateľskej digipackovej verzii. Okrem znovu vydania Draconian Times chystajú Paradise Lost aj špeciálne koncerty sedem špeciálnych koncertov po Európe. Bližšie podrobnosti o oboch udalostiach kapela zatiaľ nezverejnila.

Dánski deatheri Illdisposed začali pracovať na novom albume. Začiatkom roka začnú nahrávať nový materiál, ktorý by mal vyjsť niekedy v marci 2011 prostredníctvom Massacre Records.