DREAM THEATER odhalili artwork chystaného albumu. V tourbuse našli mŕtveho Scotta Weilanda…

DREAM THEATER zverejnili artwork nového albumu. HATEBREED podpísali novú zmluvu s Nuclear Blast. Zomrel spevák Scott Weiland (VELVET REVOLVER , STONE TEMPLE PILOTS). VOIVOD chystajú novú nahrávku. VENOMOUS CONCEPT zverejnili novú pieseň.

Dream-Theater-2015

DREAM THEATER

Legendárni DREAM THEATER zverejnili artwork ich chystaného, v poradí trinásteho štúdiového albumu s názvom „The Astonishing“. Nahrávka sa javí ako koncepčná a zameriava sa na rôzne charaktery. A možno vyjde ako dvojalbum, pretože zverejnený tracklist zahrňuje „Act I“ s 20. skladbami a „Act II“ so 14. skladbami. Spomínaná novinka uzrie svetlo sveta začiatkom budúceho roka prostredníctvom vydavateľstva Roadrunner Records.

dream-theater-the-astonishing

DREAM THEATER – The Astonishing

Svet obletela ďalšia tragická správa. Vo štvrtok v noci (3. decembra) zomrel vo veku 48 rokov Scott Weiland, frontman skupín VELVET REVOLVER a STONE TEMPLE PILOTS. Weiland bol na turné s kapelou WILDABOUTS, mali hrať v americkom Bloomingtone, ale koncert bol zrušený. Mŕtveho v tourbuse ho napokon našiel jeho osobný manažér. Česť jeho pamiatke.

Former Stone Temple Pilots frontman Scott Weiland talks about his new venture, Scott Weiland and the Wildabouts which will drop its new album, "Blaster," on March 31.

R.I.P. Scott Weiland (1967-2015)

Hardcorová formácia HATEBREED podpísala celosvetovú zmluvu s vydavateľstvom Nuclear Blast. Kapela u nich už vydala svoj zatiaľ posledný album „The Divinity of Purpose“, no bolo to len v Európe a teraz sa rozhodli rozšíriť partnerstvo s vydavateľstvom tak, že v zmluve je zahrnutá aj Severná Amerika. My ešte dodáme, že HATEBREED sú momentálne v štúdiu s dlhoročným producentom Chrisom „Zeuss“ Harrisom, s ktorým nahrávajú nový materiál. Ten vyjde na jar budúceho roka.  O mix albumu sa postará Josh Wilbur.

Kanadská kapela VOIVOD má v pláne vydať päť skladbové EP, konkrétnejšie v marci budúceho roka, ktorého nasledovníkom bude plnohodnotný album, ktorý by mal tiež vyjsť ešte v roku 2016.

Grind/punkové super zoskupenie VENOMOUS CONCEPT zverejnilo novú pieseň s názvom „Rise“ (vypočuť si ju môžete TU) z ich nového štúdiového albumu „Kick Me Silly; VC3“. Ten vyjde 8. januára prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.