OPETH ZASADNÚ DO ŠTÚDIA V JANUÁRI

Švédski metalisti Opeth začnú nahrávať svoj nový album koncom januára. Ukážka nového videoklipu od Alter Bridge. Belphegor zverejnili zábery zo štúdia počas nahrávania ich nového albumu.
Švédske zoskupenie Opeth oznámilo, že sa chystá vrátiť do nahrávacieho štúdia a začať nahrávanie ich jubilejný desiaty album. Nahrávanie sa začne v posledný januárovy deň a vydanie albumu je naplánované ja jeseň 2011. Nový album pre svojich fanúšikov Opeth pripravili po dvojročnej prestávke. Nasledovník albumu Watershed, ktorého názov zatiaľ nie je známy sa dostane na predajné pulty vďaka vydavateľstvu Roadrunner Records.

Skupina Alter Bridge, ktorej recenziu najnovšieho albumu AB III sme vám nedávno priniesli pracuje na plné obrátky aj naďalej. Po vydaní albumu prišlo na rad natáčanie klipu ku skladbe Isolation. Videoklip bude zo živého vystúpenia kapely a aj keď je jeho vydanie naplánované až o pár dní, na 6. decembra, ponúkame vám malú ochutnávku v podobe 30 sekundovej ukážky na konci dnešných noviniek.

Na novom albume usilovne pracujú aj rakúsky death metalisti Belphegor. Ich deviaty štúdiový album bude európskej verejnosti dostupný od 14. januára vďaka vydavateľskému gigantovi Nuclear Blast. Novinka ponesie názov Blood Magick Necromancea bude obsahovať osem skladieb. Členovia kapely sa rozhodli skrátiť fanúšikom čakanie a ponúkli vyše troj minútové video z nahrávania tohto albumu vo Švédsku, ktoré si taktiež môžete pozrieť na konci dnešných noviniek.