METALLICA sprístupnila dokument o ich koncerte na Antarktíde. AVANTASIA s novým songom, SABATON vydajú DVD

METALLICA vydala dokument o ich koncerte na Antarktíde. AVANTASIA zverejnila novú skladbu. SABATON chystajú nové DVD. Ďalšie bohaté novinky od ROTTING CHRIST, LACUNA COIL, ABBATH, KILLSWITCH ENGAGE, ALL THAT REMAINS a MAGRUDERGRIND.

metallica-antarktida

METALLICA na Antarktíde

METALLICA vypustila do sveta krátky, 20-minútový dokument s názvom „Freeze ´Em All“, ktorý sleduje ich návštevu ľadovej tundry na Antarktíde v roku 2013. METALLICA týmto vystúpením získala rekord, keď ako prvá kapela hrala na všetkých 7. kontinentoch sveta. „Ocitli sme sa na koncerte, ktorý sme hrali pre pár desiatok priateľov, fanúšikov a tučniakov na základni Carlini na South Shetland Islands na Antarktíde. Bola to naozaj najneobvyklejšia šou našej kariéry a nezabudnuteľná cesta,“ píše sa vo vyhlásení kapely. Dokument, ktorý si po zaregistrovaní môžete zdarma stiahnuť na TOMTO ODKAZE, režíroval Adam Dubin. Ten sa postaral aj o snímku „A Year and a Half in the Life of Metallica“ z roku 1992.

Projekt Tobiasa Sammeta AVANTASIA sa prezentuje novým lyric videom k songu „Mystery of a Blood Red Rose“ z nového albumu „Ghostlights“, ktorý sa na pulty predajní dostane 29. januára prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Švédska formácia SABATON vydá 4. marca prostredníctvom Nuclear Blast Records nové DVD nazvané „Heroes on Tour“, ktoré bude obsahovať ich vystúpenia z tohtoročných fesťákov Wacken Open Air a ich domovského festivalu Sabaton Open Air.

Gréci ROTTING CHRIST prezradili, že ich v poradí dvanásta štúdiovka dostala názov „Rituals“ a vyjde 12. februára prostredníctvom Season of Mist. Zo spomínanej novinky si môžete na TOMTO ODKAZE vypočuť ochutnávku v podobe songu „Elthe Kyrie“.

Kapela LACUNA COIL sa nachádza v BRX Studio v Miláne, kde začala nahrávať svoj ôsmy dlhohrajúci album „Delirium“. Speváčka Cristina Scabbia prezradila, že nahrávanie by im malo potrvať do konca februára a svetlo sveta by novinka mala uzrieť koncom mája prostrednictvom Century Media Records. Úlohy producenta sa zhostí basák a hlavný skladateľ kapely Marco „Maki“ Coti-Zelati.

Nórska kapela ABBATH zverejnila novú pieseň s názvom „Count the Dead“ (vypočuť si ju môžete TU) z ich debutovej nahrávky „Abbath“, ktorá vyjde 22. januára prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.

Metalcoristi KILLSWITCH ENGAGE natočili videoklip ku novej skladbe s názvom „Strength of the Mind“ pochádzajúcej z ich chystanej a zatiaľ bezmennej novinky. Tá by mala vyjsť na jar prostredníctvom labelu Roadrunner Records.

Americké zoskupenie ALL THAT REMAINS sa prezentuje novým obrazovým materiálom ku piesni „Victory Lap“ z ich aktuálneho albumu „The Order of Things“.

Grindcoroví šialenci MAGRUDERGRIND vydajú 12. februára prostredníctvom vydavateľstva Relapse Records nový štúdiový album „II.“, z ktorého si môžete vypočuť skladbu s názvom „Sacrificial Hire“.