METALLICA začína pripravovať knihu o jednom z legendárnych albumov. MEGADETH majú animovaný klip

METALLICE vyjde kniha o albume „Master of Puppets“. MEGADETH majú nový klip. ABBATH ostali bez bubeníka. TRIVIUM zas majú nového. PRONG zverejnili teaser na nový album.

metallica-promo-rolling-stone-2012-orez

METALLICA

METALLICA začala spoluprácu s autorom Mattom Taylorom, ktorý im napíše knihu „Metallica: Back to the Front“. Kniha bude hovoriť o procese tvorby albumu legendárneho albumu „Master of Puppets“. Taylor, ktorý napísal podrobnú knihu o filme „Čeľuste“, kontaktoval kapelu s návrhom na vytvorenie definitívnej histórie ich tretieho albumu. Spomínané dielo vyjde na jeseň budúceho roka, kedy bude album oslavovať 30 rokov od jeho vydania. Nižšie nájdete aj obálku knihy.

metaliica-back-to-the-front

METALLICA – Back to the Front

Legendy MEGADETH sa prezentujú novým animovaným videoklipom ku piesni „The Threat Is Real“, pochádzajúcej z ich novej štúdiovky „Dystopia“. Tá vyjde 22. januára prostredníctvom vydavateľstva Tradecraft.

Nórska kapela ABBATH je už bez bubeníka, ktorý vystupoval pod pseudonymom Creature. Išlo o Kevina Foleya (BENIGHTED) a nie Baarda Koldstada, ako nesprávne uvádzalo viacero médií. „Málokto z vás možno vie, že tento rok som bol zaneprázdnený hraním s nórskou kapelou ABBATH, ako tajomná postava „Creature“. Prepáčte, že vás sklamem, ak ste si mysleli, že to bol úžasný Baard Koldstad. Pre niektoré osobné dôvody som sa rozhodol opustiť kapelu. Ale bola to skvelá skúsenosť hrať všetky koncerty a nahrávanie albumu vo Švédsku s producentom Danielom Bergstrandom. Som naozaj spokojný s výsledkom. Mám rád tie skladby, zvuk a som hrdý na moje bubnovanie na tejto nahrávke,“ vyjadril sa Foley. Ešte dodáme, že debutový album „Abbath“ vyjde kapele 22. januára prostredníctvom labelu Season of Mist.

Americká kapela TRIVIUM sa rozlúčila so svojím bubeníkom Mat Madirom, podľa vyhlásenia kapely, potrebovali kvôli kreativite spraviť zmenu na tomto poste. Novým tlčmajstrom tohto zoskupenia sa stal Paul Wandtke.

Crossover/thrash metalová formácia PRONG zverejnila teaser k ich novému albumu nazvaného „X – No Absolutes“, ktorý uzrie svetlo sveta 5. februára prostredníctvom vydavateľstva SPV/Steamhammer.