Rozpadá sa kapela ABBATH ako domček z karát? FAITH NO MORE majú nový klip, PRIMAL FEAR pieseň

Z kapely ABBATH odišiel ďalší člen. FAITH NO MORE a VESANIA majú nové klipy. PRIMAL FEAR a BLACK TUSK zverejnili nové skladby. Spestrite si Vianoce novou kompilačkou od Indie Recordings. Novinky aj z prostredia festivalov Basinfirefest a Hradby Samoty.

abbath-2015-profilovka-fb

ABBATH

Začína sa zdať, že odídencovi z IMMORTAL – Abbathovi, sa jeho rovnomenná kapela začína rúcať, ako domček z karát. Po odchode bubeníka Kevina Forleyho, odchádza z jeho kapely ABBATH ďalší člen, konkrétne live session gitarista Per Valla. Príčinou jeho odchodu sú, tak ako u Foleyho osobné dôvody. Najbližšie turné kapely odohrá Gabe Seeber, o náhradnom gitaristovi zatiaľ nie sú k dispozícii nové informácie.

Americkí rockeri FAITH NO MORE sa prezentujú novým videoklipom ku piesni s názvom „Separation Anxiety“ pochádzajúcej z ich comebackovej štúdiovky „Sol Invictus“. Klip obsahuje zábery z filmu „Dementia“ z roku 1955.

Power metalová formácia PRIMAL FEAR zverejnila novú skladbu „Bullets & Tears“ z ich novej štúdiovky „Rulebreaker“, ktorá vyjde 29. januára prostredníctvom vydavateľstva Frontiers Music Srl.

Kapela BLACK TUSK zverejnila nový song s názvom „Born of Strife“ (na TOMTO ODKAZE si ho môžete vypočuť), ktorý nájdete na ich novom albume „Pillars of Ash“. Ten uzrie svetlo sveta 29. januára prostredníctvom vydavateľstva Relapse Records.

Black metalisti VESANIA na čele s Orionom (BEHEMOTH), natočili nový videoklip ku skladbe „Notion“ z ich stále aktuálneho albumu „Deus Ex Machina“.

Pred pár dňami (11. decembra) vydalo nórske vydavateľstvo Indie Recordings „vianočnú“ kompiláciu „Christmas Carnage 2015“ obsahujúcu výber piesní od kapiel z ich katalógu, ako sú napríklad KAMPFAR, VREID, KEEP OF KALESSIN, SOLEFALD a ďalší.

Po prvních potvrzených zahraničních hostech, norských SUSPERIA, přibývá na seznam další jméno. Na line-up Basinfirefestu 2016 se přidávají němečtí DEW-SCENTED. Tahle banda potěší především příznivce thrash a death metalu. Kapela má na kontě již 10. studiové album „Intermination“ z roku 2015 a na turné objíždí i ty největší festivaly.  Další zahraniční jména budeme postupně zveřejňovat! Sledujte náš web a facebook. – Tlačová správa.

Okrem toho, že budúci rok príde koniec sveta, môžete sa tešiť aj na leto, pretože sa po ročnej pauze uskutočnia Hradby Samoty! Miesto plánovaných dvoch dní sa festival rozrastá na tri a namiesto pôvodne avizovanej lokality a času sa odohrá 14.-16.7.2016 na zámku v Rosicích u Brna. Okrem line-upu, ktorý už teraz vyzerá veľmi pekne, pribudne oproti minulým ročníkom aj literárny stage, kino a zvýši sa aj koncentrácia vizuálneho a výtvarného umenia. Máme veľkú radosť z každého potvrdeného interpreta a verte, či nie, pribudne ešte viacero zaujímavých mien. Predpredaj vstupeniek na limitovaný počet vstupov sa spusti 02. februára 2016. Keď si teda nechcete užiť iba koniec sveta tak sledujete web a tešte sa na váš letný festival. Z potvrdených kapiel spomenieme mená ako napríklad FLINT GLASS, PHURPA, TREPANERINGSRITUALEN, C.O. CASPAR, HOROLOGIUM, MAGADAN a ďalší. – Tlačová správa.