Dalo sa to očakávať: MOTÖRHEAD končia, potvrdil to bubeník Mikkey Dee

Bubeník MOTÖRHEAD, Mikey Dee, potvrdil koniec tejto legendárnej kapely. Mikkey však nezabudol vyzdvihnúť Lemmyho, že aj napriek nahlodanému zdraviu dokončil európsku časť turné.

Tak, ako sa dalo očakávať, po smrti Lemmyho Kilmistera, je hudobná cesta MOTÖRHEAD na konci. Potvrdil to bubeník Mikkey Dee, ktorý sa nechal počuť, že skupina ukončí turné, ktoré sa malo zastaviť aj v Bratislave (17. februára) a kapela po frontmanovej smrti nenahrá už žiadny album.

mikkeydeemotorheadkaaos2015_638

Mikkey Dee. Zdroj: Blabbermouth.net

„MOTÖRHEAD končia, samozrejme,“ povedal Dee pre švédske noviny Expressen. „Lemmy bol MOTÖRHEAD, kapela bude žiť v pamäti mnohých ľudí,“ dodal.

„Nebudeme robiť žiadne ďalšie turné, nebudú ani žiadne ďalšie nahrávky.  Oheň však prežije a Lemmy bude žiť v srdciach všetkých,“ uistil Mikkey Dee.

Posledným koncertom MOTÖRHEAD sa tak stalo vystúpenie v Berlíne (11. decembra 2015) a Lemmy už vtedy bojoval s agresívnou formou rakoviny, aj keď o nej ešte nevedel. Kilmister sa prebojoval tak až do konca európskeho turné kapely.

motorhead-2015

Jedna z posledných promo fotiek kapely

„V závere už bol hrozne vyziabnutý,“ povedal Dee o Kilmisterovi. „Všetku svoju energiu odovzdal na javisku a potom bol veľmi unavený. Je neuveriteľné, že mohol hrať, aj že mohol dokončiť aktuálnu časť európskeho turné. Veď to sa skončilo len pred 20. dňami. Neuveriteľné,“ doplnil bubeník MOTÖRHEAD.

„Je fantastické, že sme dokončili turné s Lemmym. Je povzbudzujúce, že sme záver turné nemuseli rušiť,“ poznamenal. „Som nesmierne vďačný za tie roky, čo sme odohrali a zato, že sme strávili spoločne veľa dobrých čias.“ Informácie priniesol portál Blabbermouth.