MEGADETH zverejnili ďalšiu skladbu. Petíciu za chemický prvok Lemmium podpísalo už viac ako 100 000 ľudí

MEGADETH zverejnili titulnú skladbu z nového albumu. Bude nový chemický prvok pomenovaný po Lemmym? Nový album LACUNA COIL bude agresívnejší. ANAAL NATHRAKH v štúdiu. Novinky aj od RENAISSENSE a SEBASTIEN.

Megadeth-new-lineup-2015

MEGADETH

Legendárna formácia Davea Mustaina – MEGADETH, zverejnila titulnú a v poradí už tretiu skladbu pochádzajúcu z ich novej štúdiovky „Dystopia“, ktorá vyjde 22. januára prostredníctvom ich vlastného vydavateľstva Tradecraft. Nový rovnomenný song nájdete pod správičkou.

Pred pár dňami sa rozbehla kampaň, aby jeden z novo objavených chemických prvkov bol pomenovaný po Lemmym Kilmisterovi. Petíciu rozbehol John Wright, anglický manažér podpory podnikania. „Heavy rock stratil cez Vianoce ikonickú postavu s nečakanou smrťou Lemmyho Kilmistera. Lemmy bol sila prírody a samotná podstata heavy metalu. Veríme, že je vhodné, aby Medzinárodná únia pre čistú a aplikovanú chémiu odporučila, aby sa jeden zo štyroch novoobjavených ťažkých kovov volal v periodickej tabuľke Lemmium.“ Pod petíciu sa za pár dní podpísalo už viac ako 100 000 priaznivcov, medzi ktorými je aj napríklad profesor fyziky a fanúšik MOTÖRHEAD Ken Durose z liverpoolskej univerzity. „Problémom je, že musia byť pomenované podľa ich vlastností, miesta, minerálu alebo vedca. Žiaľ, Lemmy nebol žiadny z nich, ale ak by sa rozšírili kritéria a zahŕňali by aj rock´n´ rollové legendy, tak má šancu,“ vyjadril sa Durose pre Liverpool Echo.

Kapela LACUNA COIL príde tento rok s novou nahrávkou „Delirium“, ktorá bude mať odlišnú zostavu oproti predchádzajúcej, pretože z kapely v roku 2014 odišiel bubeník Cristiano Mozzati a gitarista Cristiano Migliore. Na bubenícku stoličku zasadol Ryan Folden, pričom nového gitaristu neangažovali. „Nový zvuk bude určite viac heavy a viac technický. Bude tam veľa rozdielov. Myslím, že je tam znovu viac growlingu a je divné o tom hovoriť, pretože ideme spät ku koreňom, budeme viac agresívnejší a metalovejší, ale na druhej strane je tu veľa nových elementov. Je to kombinácia vecí, ktorá robí materiál pre nás skutočne novým. Stále hovoríme o evolúcii, pretože je to pre nás vždy správna cesta. Neuviaznuť na jednom mieste, ale skúsiť odlišné veci, musíme zobrať na seba nejaké riziko. Boli sme niekedy kritizovaní za naše voľby, ale vidíme, že je to jediný spôsob, ako ísť ďalej. Nemôžeš robiť jednu vec znovu a znovu. Nemal by si to robiť v živote, takže mi to nechceme robiť ani v našej hudbe,“ vyjadrila sa o novinke speváčka Christina Scabbia pre magazín Revolver.

Šialenci ANAAL NATHRAKH sa nachádzajú v The Barracks Studio, kde nahrávajú štúdiového nástupcu ich zatiaľ poslednej radovky „Desideratum“ z roku 2014.

Slovenská skupina RENAISSENSE, ktorá je stále aktuálnym víťazom Wacken Metal Battle Slovakia, zverejnila debutový videoklip ku piesni „Past In Motion“ z ich albumovej prvotiny. Videoklip sa natáčal, ako inak na legendárnom Wackene, kde slovenská skupina zožala úspech. Klip je zmesou záberov zo samotného koncertu a ich pobytu na tejto mega akcii. Rožňavčania v súčasnosti pracujú aj na druhom štúdiovom albume.

Česká power metalová naděje SEBASTIEN hlásí úžasné novinky: jako jedna z hrstky středoevropských kapel letos vystoupí na největším metalovém festivalu na světě – německém Wacken Open Air! Ještě předtím můžete skupinu slyšet na hlavním pódiu Masters of Rock! SEBASTIEN v loňském roce celosvětově vydali své druhé album plné hostů! Tentokrát s nimi, vedle producenta Rolanda Grapowa (MASTERPLAN), spolupracoval například Tony Martin (ex-BLACK SABBATH), Zak Stevens (CIRCLE II CIRCLE, SAVATAGE), Ailyn Giménez (SIRENIA), nebo Martin „Marthus“ Škaroupka (CRADLE OF FILTH)! Nenechte si ujít živou formu této české senzace 15. července ve Vizovicích, kde kapela vystoupí jen několik týdnů před svým životním koncertem na Wackenu! – Tlačová správa