SONATA ARCTICA NAHRÁ DVD NAKONIEC VO FÍNSKU, ZMENY V CYNIC

Sonata Arctica oznámila, že sľubované DVD nahrá vo Fínsku. Cynic opustili dvaja členovia. Dnes predstavujeme doterajšie potvrdené kapely na festivale Party San. Kamelot budú predskakovať Iron Maiden. Abysmalia pracujú na novom albume.

Sonata Arctica oznámila, že materiál pre svoje nadchádzajúce DVD nakoniec natočí vo fínskom Oulu počas koncertu, ktorý sa uskutoční 15. apríla. Zároveň sa členovia kapely chcú ospravedlniť za vzniknuté problémy a najmä všetkým fanúšikom v Miláne, kde sa mal materiál pôvodne nahrávať.

Personálne zmeny sa udiali v kapele Cynic. Skupinu opúšťa basák Robin Zielhorst a gitarista Tymon Kruidenier. Toto rozhodnutie bolo vzájomné a muzikanti sa rozlúčili ako priatelia a so vzájomným rešpektom. Robin a Tymon spoločne budú pracovať na novom albume ich kapely Exivious. Cynic sa pripravujú zas na znovu vydanie albumu Focus z roku 1993. Momentálnu zostavu Cynicu teda tvoria zatiaľ len Paul Masvidal a Sean Reinert.

Tentokrát predstavujeme potvrdené kapely na ďalší nemecký festival Party San. Ten sa uskutoční od 11. do 13. augusta v Schlotheim/Flugplatz Obermehler. Doteraz potvrdené kapely: At the Gates, Belphegor, Ensiferum, Hail of Bullets, Melechesh, Morbid Angel, Nachtmystium, Negura Bunget, Panzerchrist a Taake.

Americko – nórske zoskupenie Kamelot bude supportom legendárnych Iron Maiden. Stane sa tak 8. apríla na koncerte v argentínskom Buenos Aires.

Fíni Abysmalia momentálne píšu nové skladby pre nadchádzajúci album Amid Adversities. Novinku chcú začať nahrávať niekedy vo februári alebo marci 2011. Kapela ráta, že Amid Adversities by mal vyjsť niekedy v lete.