AVENGED SEVENFOLD UŽ NEPOČÍTAJÚ S MIKEOM PORTNOYOM

Mike Portnoy už nie je členom Avenged Sevenfold. Speváka Roya Khana z Kamelotu nahradí na ich turné Fabio Lione. Predstavujeme vám potvrdené kapely na slovinský Metal Camp. Singapurčania Wormrot a dáni Illdisposed začnú v januári pracovať na nových albumoch.
Mike Portnoy už nebude figurovať ani v zostave Avenged Sevenfold. „Áno, zvesti sú pravdivé. Bohužiaľ môj čas u Avenged Sevenfold sa naplnil. Kapela sa v roku 2011 rozhodla pokračovať bezo mňa…“, prezradil uznávaný bubeník. Podľa Portnoyových slov to bola voľba kapely ukončiť s ním spoluprácu.V podstate sa tak dohodli na začiatku jeho pôsobenia v Avenged Sevenfold. „Som hrdý nato, že som mohol byť aspoň na chvíľu členom rodiny Avenged Sevenfold. Zbožňujem fanúšikov tejto kapely, cením si ako ma prijali do kapely. Ďakujem,“ vyjadril sa Portnoy a pokračoval: „Čo sa týka budúcnosti, tak viem, že predo mnou ležia nekonečné hudobné možnosti. Moja láska k hudbe je zakorenená u mňa veľmi hlboko. Teraz prajem všetkým krásne Vianoce a uvidíme sa v Novom roku.“

Nepríjemná správa prišla z tábora skupiny Kamelot. Ich spevák Roy Saetre „Khan“ Khantalat nebude môcť dokončiť zvyšnú časť ich turné na podporu nového albumu Poetry For the Poisoned. Dôvodom sú bližšie nešpecifikované Royove zdravotné a osobné problémy. Kapela si však za neho zohnala náhradu. Zvyšok turné odspieva spevák Rhapsody of Fire Fabio Lione. K dispozícii budú počas celého turné ešte aj hostia Simone Simmons (Epica) a Tommy Karevik (Seventh Wonder). Okrem nich má Kamelot v zálohe vraj aj niekoľko prekvapení. „Už sa neviem dočkať nadchádzajúceho turné s Kamelot. Vždy som miloval zvuk tejto kapely. Myslím si, že toto bude pre mňa veľká skúsenosť a taksito aj pre priaznivcov skvelej hudby Kamelot. Už čoskoro sa uvidíme na turné,“ neskrýval svoju nedočkavosť Fabio Lione.
 
Dnes vám predstavujeme potvrdené kapely na slovinský festival Metal Camp. Ten sa uskutoční od 11. do 16. júla v Tolmine. Čiže, ako vždy je to taká malá dovolenka. Doteraz potvrdené kapely: Abynchova, Alestorm, Amorphis, Arkona, Brezno, Heaven Grey, In Solitude, Kalmah, Kylesa, Moonsorrow, Moonspell, Rising Dream, Vanderbuyst, Watain a Wintersun.

Singapurská grindocoreová kapela Wormrot, ktorá hrala už aj v našich končinách, začne v januári nahrávať nový album nazvaný Dirge. Novinka by mala vyjsť na jar prostredníctvom Earache Records.

Massacre Records určilo dátum 25. marca 2011 ako termín vydania nového albumu dánov Illdisposed. Tí začnú 8. januára nahrávať spomínanú novinku.