AVANTASIA smeruje do Eurovízie. Novinky aj od CHILDREN OF BODOM, PRIMAL FEAR a ďalších

AVANTASIA zverejnila novú skladbu a zabojuje aj v Eurovízii. CHILDREN OF BODOM s novým gitaristom. Mnoho správ aj z táborov PRIMAL FEAR, THIN LIZZY, ROTTING CHRIST, MASTER, DEVILDRIVER, KILLSWITCH ENGAGE, FEEL A CURSE a vydavateľstva Candlelight Records.

avantasia-banner-tobias

Tobias Sammet promuje nový album i turné AVANTASIE. Zdroj: Metal-FM.

 

Projekt AVANTASIA sa prezentuje novým lyric videom k titulnej skladbe z novej štúdiovky nazvanej „Ghostlights“, ktorá vyjde 29. januára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Okrem toho sa už dávnejšie vynorila zaujímavá správa. Tobias Sammet a jeho AVANTASIA zabojujú v Eurovízii s piesňou „Mystery of a Blood Red Rose“, kde budú jedným z desiatich účinkujúcich reprezentovať Nemecko a pokúsia sa postúpiť do finále, ktoré prebehne v máji v Štokholme.

Fínska kapela CHILDREN OF BODOM má nového gitaristu ktorým sa stal Daniel Freyberg (ex-NORTHER). Minulý rok, potom čo z kapely odišiel gitarista Roope Latvala im na koncertoch vypomáhal Anti Wirman, čiže mladší brat klávesáka z CHILDREN OF BODOM Janneho.

Nemeckí power metalisti PRIMAL FEAR natočili nový videoklip k piesni „Angels of Mercy“ z ich nového albumu „Rulebreaker“, ktorý uzrie svetlo sveta 29. januára prostredníctvom labelu Frontiers Music Srl.

Rok 2016 zahrňuje pre THIN LIZZY niekoľko významných výročí, 26. marca 1976 vydala kapela kultový album „Jailbreak“, ktorý sa stal jedným z najdôležitejších albumov danej éry a teraz je to 40 rokov od vydania tohto míľnika. V tomto roku si takisto pripomíname 30 rokov od úmrtia zakladajúceho člena, hlavného skladateľa a speváka Phila Lynotta a preto sa kapela THIN LIZZY rozhodla, že v lete odohrá niekoľko špeciálnych koncertov na pripomenutie týchto dôležitých medzníkov. Koncerty by mali trvať ešte aj v budúcom roku a na toto turné špeciálne turné im príde vypomôcť Mikkey Dee (MOTÖRHEAD).

Grécki death/black metalisti ROTTING CHRIST vypustili do sveta ďalšiu novú skladbu, tentokrát ide o song s názvom „Ze Nigmar“, pochádzajúci z ich novej radovky „Rituals“. Tá sa na pulty predajní dostane 12. februára prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.

Aj old-school death metalová smečka MASTER ponúka nový song a to s názvom „Face Your Fear“ z ich nového albumu „An Epiphany of Hate“, ktorý vychádza 29. januára prostredníctvom nemeckého vydavateľstva F.D.A. Rekotz.

To, že DEVILDRIVER vydajú 13. mája prostredníctvom Napalm Records nový, v poradí siedmy radový album „Trust No One“ je už nejaký čas známe. Teraz však frotman kapely Dez Fafara zverejnili na svojom Instagrame (TU) ukážku jednej z piesní, ktorá bude práve na spomínanej novinke.

Metalcoristi KILLSWITCH ENGAGE oznámili, že 11. marca im prostredníctvom vydavateľstva Roadrunner Records vyjde v poradí siedma štúdiovka s názvom „Incarnate“.

Death metalová formácia FEEL A CURSE z Liptovského Mikuláša zverejnila nové lyric video k titulnej piesni z ich chystanej debutovej nahrávky „Shadows on Mind“, ktorá vyjde plne v réžii kapely a to ešte do konca januára.

Majitelia anglického vydavateľstva Candlelight Records Edward Christie a Steve Beatty predali majetok spoločnosti vydavateľstvu Spinefarm Records, ktorých vlastnia Universal Music Group. „Urobili sme voľbu opustiť tento label v dobrých rukách rešpektovaného metalového vydavateľstva opierajúceho sa o najväčšiu nahrávaciu spoločnosť. Spinefarm preukázali porozumenie a rešpekt pre to, čo robíme a povedali, že sa tešia na spoluprácu s umelcami od Candlelight,“ píše sa v maili zaslanom všetkým umelcom z Candlelight Records. Majitelia sa ešte vyjadrili, že všetky aktuálne zmluvné a licenčné záležitosti kapiel zostávajú nezmenené.