AXEL RUDI PELL – Game of Sins

Už  27 rokov pôsobí na scéne človek, ktorého nezameniteľný štýl, muzikálnosť a schopnosť akou dokáže ovládať hmatník pasovali za gitarového mága. Nestarnúci Axel Rudi Pell spoločne so svojou kapelou vydali v úvode roka nový album.

AXEL RUDI PELL pri poslednom albume „Into the Storm dokázal vytvoriť skvelý materiál, na ktorý boli všetci právom hrdí. Niet sa čomu čudovať. Podľa mnohých totiž práve album z roku 2014 patrí medzi ich najlepšie diela. To isto uznáte, latka je nastavená poriadne vysoko. A tak som ich tohtoročnú novinku „Game of Sins“ očakával s napätím.

axel-rudi-pell-game-of-sins

AXEL RUDI PELL – Game of Sins

Nový materiál sa na prvý pohľad neodlišuje od svojho predchodcu. Ide totiž opäť 10-skladbový album, ktorý vychádza opäť po 2 rokoch. Krátke intro „Lenta Fortuna“, ktoré otvára album pôsobí dojmom, akoby ste vkročili do lunaparku… Nemajte však obavy, potom to už Axel tradične poriadne roztočí a rozpáli. A to v tomto prípade doslova.

Skladba „Fire“ pôsobí od prvého momentu sviežo a chytľavo. Spevák Johnny Gioeli (ex-ACCOMPLICE) predvádza od prvého songu svoje kvality naplno. Skvelé sólo a klasický riff len dotvárajú skutočne dobrý pocit hneď od začiatku albumu. V podobnom duchu sa nesie i silne melodická a energiou nabitá „Falling Star“. Okrem prepracovanej hudobnej stránky ma najviac upútal refrén, ktorý sa v tempe skladby skvele rozvíja a pôsobí veľmi „spievaným“ dojmom.

Axel-Rudi-Pell-group-photo

AXEL RUDI PELL

Najkrajšiu baladou novinky „Game of Sins“ je nepochybne šestka na albume „Lost in Love“. Ide o o prijemnú, klasickú a veľmi citlivú pieseň, ktorá navodzuje od prvého tónu atmosféru celej skladby, ktorá tak pôsobí trochu smutne a melancholicky. Nasledujúci song ma však opäť vrátil do reality rinčiacich gitár a búšiacich bicí. „King of Fools“ uvoľnili AXEL RUDDI PELL ako prvú z novinky začiatkom decembra minulého roku a musím povedať, že ide naozaj o pekný a silný song, v ktorom sa už tradične popri skvelom Gioelim predvedie aj bubeník Bobby Rondinelli, pričom si fanúšikovia „air drums“ iste prídu na svoje. Axelove sólo tomu je už len akousi čerešničkou na torte tejto skvelej vypaľovačky.

Album „Game of Sins“ vychádza okrem klasickej verzie tiež v rozšírenom šate, ktorý obsahuje okrem 10 skladieb aj jeden bonus v podobe coveru od Jimiho Hendrixa „All Along the Watchtower“, ktorý pôsobí zo začiatku záhadným pomalým dojmom. Ten sa však stratí v okamihu, keď sa do skladby vloží Bobby Rondinelli (ex-WARLOCK, ex-BLACK SABBATH). Celú ju naštartuje spoločne s Axelom, ktorý si to v sólach užil až nad hlavu.

Nemecký priekupník hard rocku a heavy metalu Axel Rudi Pell opäť ukázal, že je v tomto štýle doma už veľmi dlhý čas. Spoločne s celou rovnomennou kapelou na čele s Jonnym Gioelim, ktorého hlas dodáva Pellovým skladbám potrebný drive, a v kombinácií s klasickými riffmi, melodickými pasážami, chytľavými gitarovými sólami a výraznými bicími, určite nesklame žiadneho fanúšika heavy metalu.

Hodnotenie autora: 7 / 10

Žáner: melodic heavy metal
Krajina pôvodu: Nemecko
Vydavateľstvo: Steamhammer/SPV
Dátum vydania: 15.1.2016
Web: www.axel-rudi-pell.de
Zostava:
Axel Rudi Pell – gitara
Johnny Gioeli – spev
Volker Krawczak – basgitara
Ferdy Doenberg – klávesy
Bobby Rondinelli – bicie
Tracklist:
Lenta Fortuna (intro) (1:24)
Fire (5:34)
Sons in the Night (5:07)
Game of Sins (8:43)
Falling Star (5:14)
Lost In Love (6:07)
The King of Fools (4:58)
Till The World Says Goodbye (7:40)
Breaking the Rules (5:07)
Forever Free (8:29)
All Along the Watchtower (digipack bonus track) (6:00)
Diskografia:
Wild Obsession – 1989
Nasty Reputation – 1991
Eternal Prisoner – 1992
Between the Walls – 1994
Black Moon Pyramid – 1996
Magic – 1997
Oceans of Time – 1998
The Masquerade Ball – 2000
Shadow Zone – 2002
Kings and Queens – 2004
Mystica – 2006
Diamonds Unlocked – 2007
Tales of the Crown – 2008
The Crest – 2010
Circle of the Oath – 2012
Into the Storm – 2014
Game of Sins – 2016
Definitíva:
Novinka „Game of Sins“ od AXEL RUDI PELL je tak isto ako predošlý album „Into the Storm“ veľmi podareným materiálom. Zvučné gitarové riffy, melodické a chytľavé skladby, heavy/hard rockový charakter a hlas Gioneliho sú zárukou skvelého zážitku, ktorý vás na tomto CD čaká. Ak ste fanúšikom práve tohto žánru, dovolím si tvrdiť, že si určite prídete na svoje.

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla

Odporúčané články