Bohaté info z viacerých táborov: DREAM THEATER, FLESHGOD APOCALYPSE, DEFTONES a ďalší

DREAM THEATER a FLESHGOD APOCALYPSE zverejnili nové skladby. DECAPITATED s novým klipom. Zomrel Jimmy Bain. Novinky aj od DEVIN TOWNSEND, DECREPIT BIRTH, DEFTONES a MOONSORROW.

dream_theater_grammy

DREAM THEATER

Prog metaloví titáni DREAM THEATER zverejnili novú pieseň s názvom „Moment of Betrayal“ z ich novej, a treba podotknúť, že až 34 skladbovej  radovky „The Astonishing“. Tá uzrie svetlo sveta už o pár dní, presnejšie 29. januára prostredníctvom vydavateľstva Roadrunner Records.

Talianska symphonic/death metalová kapela FLESHGOD APOCALYPSE zverenila nové lyric video ku skladbe „Gravity“, pochádzajúcej z ich novej fošne. Album „King“ vyjde 5. februára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Animované videoklipy sú momentálne v kurze, čo dokazujú aj death metalisti DECAPITATED. Práve títo Poliaci sa prezentujú novým animovaným klipom ku piesni „Veins“ z ich stále aktuálneho, v poradí šiesteho albumu „Blood Mantra“.

Vo veku 68 rokov zomrel Jimmy Bain, bývalý basgitarista kapiel RAINBOW alebo DIO. Príčina smrti zatiaľ nie je známa. Česť jeho pamiatke …

Hudobný mág Devin Townsend vstúpi 27. marca do štúdia, aby nahral nový album pre svoj THE DEVIN TOWNSEND PROJECT. Novinka by sa podľa všetkého mala volať „Transcendence“ a termín vydania je stanovený na september.

Technickí death metalisti DECREPIT BIRTH oznámili, že dokončili nahrávanie nového a zatiaľ nepomenovaného albumu. Teraz príde na rad mix a mastering. Nový album vyjde tento rok prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Američania DEFTONES prezradili, že dlho očakávaný nástupca ich zatiaľ poslednej štúdiovky „Koi No Yokan“ z roku 2012 vyjde 8. apríla. Pre nový album, o ktorého produkciu sa postaral Matt Hyde, bolo napísaných celkovo 16 piesní, koľko ich skončilo na samotnom albume sa dozvieme neskôr.

Pagan metalová formácia MOONSORROW vydá 1. apríla prostredníctvom Century Media Records svoj v poradí siedmy štúdiový album s názvom „Jumalten Aika“, čo v preklade znamená Vek Bohov.