Na Slovensko zavíta superskupina THE WINERY DOGS: Tešte sa na trio Portnoy, Sheehan, Kotzen!

Hlavné mesto Slovenska čaká nevšedný zážitok! Premiéru v našej krajine zažije americká superskupina THE WINERY DOGS už 16. februára v klube Majestic.

Hot Streak World Tour 2016

THE WINERY DOGS (Usa)

Utorok 16.2.2016, Bratislava – Majestic

Názov skupiny možno viacerým nič neprezradí, ale verte, že sa môžete tešiť na skvelý zážitok. THE WINERY DOGS je americká rocková superskupina, ktorá vznikla v kalifornskom Los Angeles v roku 2012. Jej zostavu tvoria legendárni hudobníci. Bubeník Mike Portnoy (ex-DREAM THEATER, ex-AVENGED SEVENFOLD…), gitarista Billy Sheehan (MR. BIG) a spevák a gitarista Richie Kotzen.

the-winery-dogs-double.head

THE WINERY DOGS

Celá kapela začala ako projekt. Mike Portnoy a Billy Sheehan skončili prácu na inom projekte a chystali sa začať nový. Potrebovali však hlavného speváka a gitaristu, aby zaplnili prázdne miesto. Eddie Trunk sa o tom dopočul a navrhol, aby sa k nim pridal Richie Kotzen. Sheehan a Kotzen pritom už hrali spolu aj predtým v MR. BIG. Všetci sa spolu zišli v štúdiu v Los Angeles a na konci jammovania mali hotových pár skladieb, ktoré sa objavili aj na ich debutovom albume „The Winery Dogs“ z roku 2013. Všetci členovia kapely ihneď cítili, že chémia medzi nimi je obrovská a spolu im to perfektne ladí a aj to prispelo nemalou mierou, že sa rozhodli nahrať spoločný album. Debutový album zaznamenal obrovský úspech. Po ňom vydali koncertné DVD „Unleashed“, záznam šou pochádza z Japonska 2013. V roku 2015 vydali druhý spoločný album „Hot Streak“ a práve na jeho podporu je aktuálne svetové turné, ktoré neminie ani Slovensko.

Všetci traja hudobníci pôsobiaci vo WINERY DOGS sú uznávané mená, ktoré mali úspech s ostatnými kapelami, v ktorých pôsobili. Richie Kotzen bol známy ako člen skupín POSION a MR. BIG. Billy Sheehan je známy svojim spojením so Steve Vaiom, Davidom Lee Rothom, TALAS a MR. BIG. No a MIKE PORTNOY si svoje odohral v kapelách DREAM THEATER, AVENGED SEVENFOLD a ADRENALINE MOB.

the-winery-dogs

THE WINERY DOGS

Na otázku, kto ovplyvnil tvorbu THE WINERY DOGS, Portnoy poznamenal, že v hre klasického rocku ich ovplyvnili LED ZEPPELIN, CREAM, Jimi Hendrix, GRAND FUNK RAILROAD, rovnako aj novší umelci SOUNDGARDEN, ALICE IN CHAINS, BLACK CROWES a Lenny Kravitz.

Členovia kapely:
Richie Kotzen – spev, gitara, klávesy, bicie, Mike Portnoy – bicie, perkusie, sprievodný spev a Billy Sheehan – basgitara, sprievodný spev.