Tarja chystá nový album! Novinky aj od DARK FUNERAL, Brutal Assault a ďalších

Tarja Turunen pripravuje nový album. DARK FUNERAL taktiež. BEHEMOTH na Brutal Assaulte. Zaujímavý rozhovor s Christinou Scabbia (LANUCA COIL). Info aj od CULT OF LUNA, HALESTORM, PERIPHERY a DISMAY. Odhalená príčina smrti Jimmyho Baina.

tarja-lunapark-ride-2

Tarja Turunen

Tarja Turunen okrem porotcovania v súťaži Voice of Finland dokončila práce na novom, novom, zatiaľ nepomenovanom albume. V jednom z rozhovorov, ktorý poskytla sa vyjadrila, že na pulty predajní by sa mal dostať niekedy v lete- Na svojej fan page zverejnila zábery zo štúdia, nájdete ich pod správou.

Šesť rokov po vydaní zatiaľ poslednej radovky sú DARK FUNERAL opäť v štúdiu, aby nahrali nový album. „Čakali sme na tento deň dlhú dobu! Konečne sme vstúpili do Dug-Out Studios, aby sme zahájili nahrávanie našej šiestej štúdiovky. Naposledy sme tu boli, keď sme nahrávali singel „Nail Them to the Cross“ a to bol naozaj skvelý warm-up pre nový album. To predstavilo Heljarmadra ako nového speváka, textára a ukazuje to, že sme nezadržateľní a že tento svet stále držíme v našich rukách, pripravení rozdrtiť a zničiť! Nesmierne túžime priniesť toto monštrum na svet a po niekoľko mesačných prípravách konečne privoláme beštiu,“ vyjadril sa gitarista Lord Ahriman. Úlohy producenta sa zhostí Daniel Bergstrand a nový album vyjde prostredníctvom Century Media Records.

Brutal Assault opäť poriadne navnadil fanúšikov na 21. ročník novými kapelami. ANIMALS AS LEADERS čili absolutní špička světově djent / progresivně – experimentální metalové scény budou konečně debutovat na BA! Virtuóz Tosin Abasi se se svojí družinou a jejími notami nabitým karnevalem hudební pestrosti představí na BA poprvé a dle minulých klubových koncertů v Čechách se je na co těšit! Vaše volání bylo vyslyšeno, BEHEMOTH se po letech 2008 a 2013 opět představí na našem festivalu a opět v pozici jedné z hlavních hvězd. Jedná se o zajímavou korelaci, kdy náš festival a BEHEMOTH rostli podobným tempem. Kalifornská deathgrind smečka CATTLE DECAPITATION bude letos skládat reparát za loňský odřeknutý koncert, zatímco si u nás po letech zahraje i samurai bulldozer goregrind commando JIG-AI. Dvacetileté výročí stále ve stejné sestavě u nás letos oslaví hardcore punk ze špinavých čtvrtí Londýna – KNUCKLEDUST. Experimentální death metal z britských ostrovů, plný uhrančivých kosmických vizí a zvláštně ambientní atmosféry; prvky technického brutálního death metalu, stejně jako inspirace u Morbid Angel, Immolation, Gorguts či Nocturnus, to jsou MITHRAS. Jedna z nejzajímavějších a nejžádanějších kapel v současném BM undegroundu, MGŁA se vrací na náš festival zopakovat svůj fenomenální úspěch z minula, tentokrát na velkém pódiu. Instrumentální post rocková stálice japonské nezávislé scény MONO bude debutovat na našem festivalu, stejně jako super projet členů Converge a Cave In MUTOID MAN a návrativší se švédští maniaci MISERY LOVES CO. – Tlačová správa (zdroj: www.brutalassault.cz).

Máte radi Christinu Scabbiu z LACUNA COIL? Ak áno, tak neprehliadnite nasledujúce video. Magazín Loudwire zverejnil zaujímavý rozhovor s touto sympatickou speváčkou. Dozviete sa o nej mnoho zaujímavých vecí.

Švédska post metalová formácia CULT OF LUNA vydá 8. apríla prostredníctvom vydavateľstva Indie Recordings nový štúdiový album s názvom „Mariner“, na ktorom spojila sily s Julie Christmas (MADE OUT OF BABIES). Nižšie nájdete aj teaser na spomínanú novinku.

Americká kapela HALESTORM natočila nový videoklip ku skladbe s názvom „Mayhem“ pochádzajúcej z ich aktuálnej, v poradí tretej radovky „Into the Wild Life“.

Djentová kapela PERIPHERY sa nachádza v štúdiu, kde bude nahrávať štvrtý štúdiový album. „Som naozaj nadšený, že sme späť v procese písania a nahrávania s kapelou. Pripadá mi, akoby sme boli všetci na jednej vlnovej dĺžke. Nemôžem sa dočkať, keď budú ľudia počuť nové skladby. Preskúmame pre PERIPHERY mnoho nových území,“ vyjadril sa basgitarista Adam „Nolly“ Getgood. Zatiaľ nepomenovaný album by mal vyjsť začiatkom leta prostredníctvom vydavateľstva Sumerian Records.

Členovia kapely LAST IN LINE oznámili, že pričinou smrti ich basgistristu Jimmyho Baina bola rakovina pľúc. Jimmy Bain zomrel 23. januára vo veku 68 rokov. Bol známy z pôsobenia v zoskupeniach RAINBOW alebo DIO.

Slovenská metal hardcorová formácia DISMAY z Veľkých Kostolian sa hrdí nový videoklipom ku piesni „Beast“. Kapela vznikla v roku 2002 a je považovaná za druhú generáciu žánru vo Veľkých Kostoľanoch. Prvými boli TRUELIGHT a BLOODCASE 4. DISMAY vydali debutový materiál v roku 2011. Od roku 2014 je skupina kombináciou oboch generácií metal hc z veľkých Kostolian, keďže sa do zostavy pridali dvaja členovia z TRUELIGHT. Okrem klipu DISMAY pripravených aj šesť skladieb, ktoré čoskoro zverejnia.