FESTIVAL NOC BESOV NAPÍŠE SVOJU DRUHÚ KAPITOLU

NOC BESOV II. – MRAZIVÉ PUTOVANIE (HUDBOU ZA KULTÚROU)

Piatok 15. januára 2011, Banská Bystrica – Tirish Pub
Vstupné: 5 €

Sláva našej zemi i kultúre! Hudobný koncert NOC BESOV II – MRAZIVÉ PUTOVANIE usporiadaný na počesť európskeho kultúrneho dedičstva a úcty k našim predkom. Tradícia staroveria nezhasla ani v dnešných časoch. Prídu si ju uctiť kapely i fanúšikovia.

Za chladného a dlhého večera sa na koncerte predstaví štvorica kapiel a to z Poľska, Čiech a Slovenska. Na cestu Mrazivým Putovaním sa vydajú hostia zo severu, ktorými bude zoskupenie SALTUS s poriadnou porciou pohanského black-death metalu. Kto sa s pánmi ešte nestretol má možnosť to napraviť, pretože na album ako je "Slowianska Duma" sa nezabúda.
http://www.saltus.za.pl/

Druhými hosťami večera bude česká PANYCHIDA, ktorá predstaví svoj nový album "Měsíc, les, bílý sníh". Melodický pagan-folk metal sa predstaví s novým spevákom. Môžete sa tešiť na piesne v staroslovienčine, ktoré nájdete na novom albume.
http://www.panychida.com/

Po prvý krát na Slovensku sa predstaví black metalová kapela TORTURA. Česká Republika má čo ponúknuť a to i v prípade tejto mladej kapely, ktorá hrá nekompromisnú starú školu black metalu.
Ich odlschool black metal si môžete vypočuť aj na ich stránke, kde je zadarmo k stiahnutiu prvé demo.
http://www.tortura.cz/

Na pódiu by nemohlo chýbať ani domáce zastúpenie, ktoré bude tentokrát v podobe trenčanov PROGLAS, ktorých už domáci poznajú z predošlého vystúpenia v Banskej Bystrici. Black-trash metal v ich podaní je úderným a zároveň technickým prevedením čierneho kovu. Proglas si pripomína históriu našich predkov, aby sme nezabudli kým sme boli a kým sme.
http://bandzone.cz/proglas

Tak ako na prvej časti, ani teraz nebude chýbať malý stánok internetového obchodu ARKONA.SK: http://arkona.sk/  s výberom z ich ponuky a taktiež distro slovenského vydavateľstva
TRYZNA PRODUCTIONS:
http://www.myspace.com/tryznaproduction

Grafika a plagát: Folkingrimm Art http://www.myspace.com/folkingrimmart

Tlačová správa