Nergal (BEHEMOTH) pracuje na bočnom blues, country folkovom projekte. Na More Than Feste zahrajú aj SODOM

Nergal (BEHEMOTH) chystá country folkový album. SODOM si zahrajú na More Than Feste. LACUNA COIL angažovali nového gitaristu. DRACONIAN hlásia zmenu v zostave. Info aj od INCANTATION, DISCHARGE a OBSCENITY.

nergalspark2016_3_638

Frontman BEHEMOTH počas rozhovoru pre Spark TV. Zdroj: Blabbermouth.net

Adam Darski alias Nergal, frontman poľskej úderky BEHEMOTH, prezradil v rozhovore pre Spark TV, že chystá bočný projekt a nepôjde v ňom o metalovú muziku. „Chystám druhú kapelu, v marci chcem začať nahrávať a v septembri zrejme vyjde nahrávka. Nebude to metal, bude to blues, country a folk. Je to pre mňa niečo úplne nové. Taktiež tam spievam. Je to iný prístup, ale je to veľmi temné,“ povedal pre Spark TV po koncerte v Prahe. Ďalej sa vyjadril aj k aktuálnemu turné, na ktorom hrajú album „The Satanist“ v celej dĺžke. „Pozerám sa okolo seba a vidím kapely ako robia nostalgické veci. V niektorých prípadoch to dáva zmysel. Videl som SLAYER, keď hrali „Reign in Blood“, rád by som si pozrel ako METALLICA zahrá „Master of Puppets“ alebo AC/DC „Back in Black“, ale tie ďalšie kapely…, ja neviem. Som rád, že hráme celý záznam z aktuálneho albumu a nie z albumu spred 15. rokov. To hovorí o tom, kde sme teraz v našej kariére. Je to jej vrchol a mali by sme to robiť kurva teraz.“

Letný festival More Than Fest, ktorý sa uskutoční vo Zvolenskej Slatine 19. a 20. augusta, pridal k už dosť nabitej zostave ďalšie meno. Organizátori mysleli aj staršie ročníky a potvrdili thrash metalové legendy z Nemecka, skupinu SODOM. Nezabudnite, že sa môžete v auguste tešiť na kapely ako CHILDREN OF BODOM, CRADLE OF FILTH, DRAGONFORCE, STRATOVARIUS, ENSIFERUM, ARKONA a mnoho ďalších.

Talianska kapela LACUNA COIL pribrala do svojich radov na dočasný záskok gitaristu Daniela Sahagúna (BLACK LODGE). Tento krok boli nutení urobiť po tom, ako v januári z kapely odišiel Marco „Maus“ Biazzi.

Death metaloví veteráni INCANTATION podpísali po dlhých rokoch zmluvu opäť s vydavateľstvom Relapse Records. Momentálne sa nachádzajú v ich vlastnom Incantation Studios, kde nahrávajú nový a zatiaľ nepomenovaný štúdiový album. O mix a mastering nahrávky sa postará Dan Swanö a celý proces by mal byť hotový ešte tento mesiac. Termín vydania je naplánovaný na leto.

Gothic/doom metalová formácia DRACONIAN uverejnila vyhlásenie, v ktorom uvádza, že ich rady opúšťa basgitarista Fredrik Johansson, ktorý s nimi hral poslednú dekádu. Dôvodom jeho odchodu je fakt, že chce tráviť viac času s rodinou a nechce zmariť plány skupiny, ktorá sa chce posúvať vpred a hrať viac koncertov. Ďalšou novinkou z ich tábora je narodenie dcéry ich bubeníkovi a ten tak nebude môcť hrať na najbližších akciách. Za neho zaskočí Tarald Lie z TRISTANIA a na basgitarový post si na výpomoc zavolali Daniela Änghedeho (CRIPPLED BLACK PHEONIX).

Britská hardcore punková legenda DISCHARGE oznámila, že ich nový štúdiový album s názvom „End of Days“ vyjde 29. apríla prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records a obsahovať bude 15 skladieb.

Nemeckí death metalisti OBSCENITY vydajú koncom jari prostredníctvom labelu Kolony Records novú, v poradí deviatu radovku nazvanú „Retaliation“.