ĎALŠIE SPRÁVY O DVD AVANTASIE, DVD VYDAJÚ AJ CANNIBAL CORPSE

Avantasia zverejnila názov a artwork nového DVD. DVD vydajú aj Cannibal Corpse. Korpiklaani zverejnili nový videoklip. Lacuna Coil začali pracovať na novom albume. SepticFlesh zverejnili názov nového materiálu. Taktiež sa dozviete podrobnosti z tábora Negura Bunget. Charred Walls of the Damned začali pracovať na druhom albume. Endstille zmenili vydavateľstvo.
O chystanom DVD projektu Tobiasa Sammeta, teda Avantasie sme vás už informovali. Avantasia zverejnila názov a artwork pripravovaného DVD. To teda dostalo názov The Flying Opera – Around the World In 20 Days. Artwork nájdete pod dnešnými novinkami. Ako bonus bude pre fanúšikov k dispozícii aj druhý DVD disk nazvaný The Flying Circus – Around the World In 20 Days. Ten bude obsahovať dokumentárny film a množstvo bonusového materiálu. Oba materiály vyjdú aj na DVD a aj na CD.

DVD plánujú vydať aj legendy death metalu Cannibal Corpse. Global Evisceration by malo vyjsť 15. marca prostredníctvom Metal Blade. Na DVD by sa mali objavoť zznamy z koncertov, ktoré prebehli v máji 2010

Fíni Korpiklaani natočili videoklip ku skladbe Tequilla z nadchádzajúceho albumu Ukon Wacka. Klip je pod novinkami.

V nedávnom rozhovore pre časopis Kerrang! prezradila speváčka Lacuna Coil Cristina Scabbia prezradila, že kapela začala pracovať na pokračovateľovi albumu Shallow Eye. Ten by mal podľa speváčky vyjsť niekedy v lete prostredníctvom Century Media Records.

Gréci SepticFlesh zverejnili názov nového albumu, ktorý sa na pulty obchodov dostane 18. apríla. Novinka sa bude volať The Great Mass.

Rok 2010 bol pre rumunov Negura Bunget najaktívnejší v ich histórii. Vyšli im dva albumy Maiestrit a Virstele Pamintului. Kapela prezradila aj plány do budúcna. V marci by im malo vyjsť live DVD Focul Vif, ktorým by Negura Bunget mala osláviť 15. výročie kapely. V apríli má naplánované turné po boku Enslaved a v lete by sa mala predstaviť na niekoľkých festivaloch. Taktiež plánuje vydať ambiciózny projekt The Transilvanian Trilogy.

Kapela Richarda Christyho (Death, Demons and Wizard, Assassin) Charred Walls of the Damned začala pracovať na druhom albume. Christy a spol. majú pripravených 12 skladieb ku ktorým sa im podarilo nahrať už bicie. Zvyšok albumu dokončí kapela v januári a februári v Audiohammer Studios v Orlande.

Nemeckí blackáči Endstille sa upísali francúzskemu vydavateľstvu Season of Mist, ktoré im vydá siedmy album niekedy na jar tohto roka.