STRATOVARIUS ZRUŠILI DVA FRANCÚZSKE KONCERTY

Na Stratovarius sa lepia problémy, museli zrušiť dva koncerty vo Francúzsku. Neuraxis zverejnili podrobnosti o novom albume. Wormrot vydajú v máji nový album, ktoré artwork si môžete u nás pozrieť. Nemci Obscenity majú nového speváka. Austrálčania Khariot vydajú debutový materiál.

Slovenská zastávka svetového turné The 7 Sinners World Tour 2010/2011 sa nezadržateľne blíži. Spoločne s kapelou Helloween sa publiku predstavia aj Fíni Stratovarius. Na Stratovarius sa však lepí smola. Kapela musela zrušiť dve vystúpenie vo francúzskych mestách Paríž a Lyon. Dôvod vysvetľujú v oficiálnom vyjadrení: „Máme pre vás jednu dobrú a jednu zlú správu. Dobrou je, že na cestách s nami je už aj Jorg Michael, ktorý musel podstúpiť boj s rakovinou. Zlou je, že spevák Timo Kotipelto chytil nejaký druh bakteriálnej infekcie. Podozrenie je, že to chytil v decembri z nejakej stravy. Dvaja z členov tímu kapely mali tiež také isté príznaky ako Timo. To znamená žalúdočná infekcia spojená s vracaním a hnačkami, dehydratáciou a následnou hospitalizáciou v nemocnici. Infekcia, ktorú má náš spevák je naozaj tvrdohlavá, pretože počas vianočných sviatkov ničila jeho žalúdok a okrem toho mu „vysušila“ hlasivky. Podľa jeho slov momentálne sa mu nedá spievať. Toto bolo dôvodom zrušenia našich koncertov v Paríži a Lyone. Samozrejme nás to veľmi mrzí, nielen Timo, ale my všetci sme z toho dosť frustrovaní. Timo je stále v kontakte s lekármi a jediné čo môžeme teraz robiť je počkať pokým sa jeho zdravotný stav nezlepší. Momentálne sa presúvame spoločne s Helloweenom do španielskeho mesta Bilbao a dúfame, že sa nám podarí vystúpiť pred našimi španielskymi fanúšikmi.

Neuraxis zverejnili podrobnosti o pripravovanom albume Asylon. Ten vyjde 15. februára prostredníctvom Prosthetic Records. Novinka tejto francúzsko-kanadskej formácie hrajúcej technický death metal bude obsahovať 10 nových skladieb.

Singapurské grindové trio Wormrot, ktoré sme mali možnosť vidieť už aj na Slovensku pracuje na novom albume Dirge.  Na novinke bude 25 nových songov, ktorých stopáž sa bude pohybovať okolo minúty. Novinka vyjde 23. mája prostredníctvom Earache Records. Artwork ku Dirge navrhol Andrei Bouzikov (Municipal Waste, Skeletonwitch, Cannibal Corpse). Artwork nájdete pod dnešnými novinkami.

Nemeckí deatheri Obscenity majú nového vokalistu. Stal sa ním 33 – ročný Jeff Rudes z Floridy. Rudes už naspieval z domu pár demo skladieb na nadchádzajúci album Obscenity. Vo februári sa nový spevák presunie do Nemecka, kde s kapelou nahrá nový album.

Austrálčania Khariot, ktorý používajú žánrovú škatuľku progressive extreme metal vydajú debutový album Disymposium na prelome mesiacov marec a apríl. Materiál sa nahrával od júla do novembra 2010 v štúdiu Southern Darkness Recordings. Debut bude obsahovať 11 skladieb, ktoré budú plné melódií, ničivých technických riffov, hypnotizujúcej basgitary, diabolského kriku a chaotických bicích.