Termín vydania nového DVD od JUDAS PRIEST sa blíži, MORNA ocenená hudobnými kritikmi

JUDAS PRIEST zverejnili ďalšiu ukážku z nového DVD. DEEP PURPLE pracujú na novom albume. Sošku z Rádiohláv si za najlepšiu slovenskú nahrávku roka 2015 odniesla skupina MORNA. DEVILDRIVER majú nového basáka. CALIBAN zverejnili novú skladbu.

judas-priest-promo

JUDAS PRIEST

Veteráni JUDAS PRIEST zverejnili ďalšiu ukážku z ich DVD „Battle Cry“, a to v podobe dvoch piesní, „The Hellion“ a „Electric Eye“. Spomínané DVD vyjde 25. marca prostredníctvom Epic Records. Materiál sa natáčal na minuloročnom Wacken Open Air. Súčasťou vydania bude aj live cd. DVD bude obsahovať navyše ešte tri bonusové skladby natočené 10. decembra na ich koncerte v poľskom Gdaňsku.

Legendárni rockeri DEEP PURPLE sú od 28. januára v štúdiu v Nashville, kde pracujú na novej a zatiaľ nepomenovanej štúdiovke. Úlohy producenta sa opäť zhostil Bob Ezrin. „Trinásť dní pred-produkcie a trinásť dní nahrávania v štúdiu. Šťastná trinástka, pretože máme hotových trinásť skladieb, okrem vokálov. Náhoda alebo čo? Koľko ich skončí na albume je ťažké povedať, možno všetky z nich a možno nie. Nebudem popisovať hudbu. V každom prípade, je to nemožná úloha. Stačí povedať, že keď som počúval hrubý mix, bol tam úsmev na tvári. Bob Ezrin a tím odviedli ako obvykle dokonalú prácu. V ďalšej fáze budeme spolu so spevákom Ianom Gillanom tráviť spoločný týždeň na zdokonalenie textov pred nahrávaním vokálov, ktoré sa budú točiť v apríli v Toronte,“ vyjadril sa basgitarista Roger Glover.

V bratislavskej Starej tržnici rozdali v nedeľu prestížne ceny Radio_Head_Awards za rok 2015. V kategórii hard & heavy sa z víťazstva tešila nahrávka Nuisance“ od kapely MORNA. O ich zisku sošky rozhodla 20-členná odborná porota zostavená z hudobných publicistov, muzikantov a promotérov. Zastúpenie v nej mala aj naša redakcia. Konkurentmi skupiny MORNA boli FISHARTCOLLECTION, ET CETERA, CATASTROFY a DIVERGENCE so svojimi nahrávkami, ktoré vydali vlani.

Američania DEVILDRIVER oznámili, že ich novým basgitaristom na nadchádzajúcom turné  bude Diego „Ashes“ Ibarra (ex-STATIC-X), ktorý nahradil Chrisa Towninga.

Metalcoristi CALIBAN zverejnili nové lyric video ku skladbe s názvom „Mein Schwarzes Herz“, pochádzajúcej z ich novej radovky „Gravity“, ktorá vyjde 25. marca prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.