Hammett prezradil ďalšie podrobnosti o novom albume METALLICY. Novinky majú aj AMON AMARTH a TARJA

Kirk Hammett prezradil s kým METALLICA pracuje na novom albume. AMON AMARTH s novým klipom. Tarja Turunen prezradila dátum vydania novej sólovky. KATATONIA zverejnila trailer na nový album. Slováci TarverP vydajú debutový album.

Kirk-Hammett-metallica-2015

Kirk Hammett

Gitarista Kirk Hammett prezradil pre Alternative Press, že na dlho očakávanom novom albume METALLICY spolupracujú s Gregom Fidelmanom. „Titul producent je sám o sebe nejednoznačný. Závisí to od človeka. Producentom môžete nazvať Ricka Rubina, ale nie je to taký istý producent ako Bob Rock, ktorý nahráva každú notu. Greg Fidelmann je iný v tom, že sa stále snaží, aby sa projekt posúval dopredu. S Gregom je radosť pracovať. Niekedy ľuďom okolo seba rozdáva až príliš veľa úloh, ale tiež ich počúva. Je enormne flexibilný a vie, ako s ľuďmi jednať a prinútiť ich makaťbez toho, aby ich štval,“ povedal Hammett o spolupráci s producentom Fidelmannom, ktorý sa staral o zvuk a mix doteraz posledného albumu „Death Magnetic“. „Čo sa týka konečného výsledku, neviem. Nepriniesli sme ďalšieho producenta a je veľmi nepravdepodobné, že by sme ho priniesli takto neskoro do tohto projektu,“ pokračoval. Ešte dodáme, že nedávno sa Lars Ulrich pre magazín Rolling Stone vyjadril, že s novým albumom METALLICA finišuje a na jar by mohlo byť hotovo. Potom sa legendárna kapela chystá na koncertovanie a všetky tie zábavne veci. Celkovo má byť rok 2016 pre tieto legendy podľa ich vlastných slov poriadne nabitý.

Vikingovia AMON AMARTH natočili nový videoklip ku skladbe „At Dawn´s First Light“ pochádzajúcej z ich novej radovky „Jomsviking“. Tá vyjde 25. marca prostredníctvom vydavateľstva Sony Music.

Tarja Turunen prezradila, že jej nová sólovka s názvom „The Shadow Self“ vyjde 5. augusta prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC. Nižšie nájdete aj artwork spomínanej novinky. „Nemôžem sa dočkať, až budete počuť novú nahrávku, ktorá je jedna z mojich najtvrdších. Majte oči otvorené, bude tu mnoho prekvapení po ceste k dátumu vydania. Myslím to vážne. Prekvapenia budú nasledovať už čoskoro,“ vyjadrila sa Tarja na margo nového albumu.

tarja-the-shadow-self

TARJA – The Shadow Self

Švédski melancholici KATATONIA zverejnili trailer na ich novú štúdiovku „The Fall of Hearts“, ktorá vyjde 20. mája prostredníctvom Peaceville Records.

Slovenská kapela TarverP (ex-PREVRAT) oslávila 14. marca 2016 už 8. výročie vzniku a pri príležitosti narodenín sa rozhodli svojim fanúšikom priniesť darček v podobe zverejnenia artworku ich debutového albumu „Angel of Light“, ktorý je z dielne šikovnej umelkyne Alexandry Power. Debutový album tejto power/speed metalovej kapely, v ktorej pôsobí líder RENAISSENSE a náš redaktor Marko Hundža bude obsahovať 15 skladieb. Skupina v súčasnosti dolaďuje detaily a snažia sa naplánovať „Angel of Light Tour“. K dispozícii je aj ukážka piesne „Pagan Ritual“, ktorú si môžete vypočuť na TOMTO ODKAZE.

taverp-angel-of-light

TarverP – Angel of Light