AVANTASIA valcuje Európu: Takže, doma vykúpať mamy, ženy, frajerky, sestry a ide sa na koncert

Väčšina zo zastávok európskeho turné AVANTASIA je už vypredaná! Až 16 koncertov z tohtoročného turné ohlásilo „Sold Out“ a niekoľko je tesne pred vypredaním. Avizovaná je 3-hodinová vyčerpávajúca šou, ale…

Podľa informácií z turné sa pri dobrej atmosfére skupina vypne k takému výkonu, že zahrá až 200 minútovú šou! Čo je pre Slovensko asi automatické, pretože naši fanúšikovia aj pri menších počtoch dokážu urobiť štadiónovú atmosféru… A toto menšie koncerty určite nebudú! Takže sa tešte na repertoárovú skladačku toho najlepšieho zo 7 albumov AVANTASIE bude naozaj veľkolepým zakončením Veľkonočných sviatkov na Slovensku!

avantasia-tour-2016

AVANTASIA počas prebiehajúceho turné v plnej kráse

Heslom „Doma vykúpať ženy, sestry alebo dcéry – a ide sa na AVANTASIU“ sa už riadi niekoľko tisíc fanúšikov na Slovensku, ale vstupenky ešte sú v predpredaji. Toto výnimočné podujatie by si žiadny rocker a metalista nemal nechať ujsť ! Takýto náročný projekt na turné sa už zopakovať nemusí …

avantasia-tour-2016-2

AVANTASIA v zákulisí jedného z koncertov

Aby bolo všetko prehľadnejšie, tak súčasťou tohto výnimočného turné sú: Michael Kiske (UNISONIC, ex-HELLOWEEN), Eric Martin (MR. BIG), Bob Catley (MAGNUM) vo svojich 68 rokoch!, Jorn Lande (JORN, ALLEN-LANDE, ex-MASTERPLAN), Ronnie Atkins (PRETTY MAIDS), Amanda Somerville (AINA, KISKE/SOMERVILLE), Felix Böhnke (EDGUY), Herbie Langhans (SINBREED) a samozrejme stvoriteľ AVANTASIE Tobias Sammet, gitaristi Sascha Paeth (ex-HEAVEN´S GATE) a Olli Hartman (ex-AT VANCE). Klávesy obsluhuje tajomný MiRo Rodenberg, basgitaru André Neygenfind.

avantasia-tour-2016-4

Tobias Sammet na pódiu

Michael Kiske navštívi Banskú Bystricu po necelom roku druhýkrát, hral tam so svojou kapelou UNISONIC koncom mája 2015. Pokiaľ si (ale len náhodou) niekto nevie rýchlo spomenúť kto je Michael Kiske, tak je to spevácky 4-oktávový zázrak, ktorý svoj hlas zvečnil na nahrávkach „Keeper of the Seven Keys“ Part 1 a 2 skupiny HELLOWEEN. A práve tieto albumy z neho urobili legendu, modlu a ikonu pre státisíce alebo aj milióny fanúšikov. V roku 2000 a odvtedy vlastne vždy, spieval skladby, ktoré pre neho Tobias zložil na albumy AVANTASIE a je to práve on, kto AVANTASII pomohol na hviezdne nebo. Jeho hlas ozdobuje najviac skladieb na albumoch, spomedzi hostí, ktorí sa tam tiež vystriedali. V Bratislave bude mať Michi, ako ho volajú fanúšikovia, svoju premiéru.

avantasia-tour-2016-3

Eric Martin

Eric Martin je spevák svetovo známych hardrockerov MR. BIG, ktorí lámali hitparády skladbou „To Be With You“, neskôr coverom „Wild World“. Bob Catley je zase hlasom svetovo známych MAGNUM. Ronnie Atkins je spevákom populárnych Dánov PRETTY MAIDS, ich hit „Please Don’t Leave Me“ bol hitom aj u nás, ale skupina sa presadila už v roku 1987 albumom „Future World“.

AVANTASIA toto leto odohrá aj koncert v Japonsku, južnej a severnej Amerike, ale aj niekoľko vybraných festivalov, kde napríklad na Leyendas Del Rock v Španielsku budú rovno headlinerom podujatia.

Tlačová správa