NERGAL BOL PREPUSTENÝ Z NEMOCNICE DOMOV!

Frontman Behemothu Nergal bol prepustený z nemocnice do domáceho ošetrenia. Ponúkame vám vyjadrenie jeho snúbenice a aj samotného Nergala. Atheist zmenili basáka pred nadchádzajúcim turné. Bullet For My Valentine vydajú reedíciu albumu Fever. Nervecell vydajú nový album. Midnattsol hľadajú gitaristu. Syrach našli nového bubeníka.
Podľa poľských médií líder Behemothu Adam „Nergal“ Darski opustil v pondelok hematologické oddelenie v Gdaňsku štyri týždne po transplantácii kostnej drene. „Adam sa cíti dobre a musí odpočívať, ale nemôže prijímať žiadne návštevy, aby nedostal nejakú vírusovú infekciu,“ prezradila jeho snúbenica Doda Rabczewska. Svoje vyjadrenie poskytol aj samotný Nergal: „Po takmer roku liečby v rôznych nemocniciach, po chemoterapiách, ožarovaniach a transplantácii som konečne doma. Cítim sa dobre. Nebolo to jednoduché obdobie môjho života, ale opustil som nemocnicu ako víťaz. Chcem sa poďakovať mojim rodičom a všetkým ľuďom, ktorí za mnou stáli a podporovali ma. Takisto ďakujem mojej snúbenici Dode za lásku a trpezlivosť. Absolútne fantastickí boli aj fanúšikovia Behemothu z celého sveta. Ďakujem im aj za organizáciu rôznych podujatí na moju podporu a zato, že pomáhali pochopiť ľuďom, čo je to leukémia. Taktiež ďakujem všetkým doktorom a sestrám, ktorí sa o mňa starali. Taktiež ďakujem všetkým priateľom a v neposlednom rade mojim spoluhráčom z kapely. Zoznam ľudí, by bol naozaj veľmi dlhý, ale nezabudnite, že všetci máte špeciálne miesto v mojom srdci. V najbližších mesiacoch musím odpočívať. Budem mať veľa času na premýšľanie o mojom návrate na pódiá. Najprv však musím nabrať fyzickú kondíciu. Uisťujem vás, že som už hladný po hraní, veď počas celej doby som nedržal v ruke ani gitaru. Je veľa toho, čo treba dohnať, ale mám obrovskú motiváciu a a túžbu pustiť sa znovu do práce. Tento rok bude pre mňa a kapelu naozaj dôležitý!

Znovuzrodená kapela Atheist vyrazí na turné na podporu novinky Jupiter. Turné však absolvuje bez pôvodného basáka Rogera Pattersona, ktorý kapelu opustil na dobro. Novou posilou Atheist bude Travis Morgan.

Bullet For My Valentine prinesú CD/DVD verziu tretieho albumu Fever, nazvanú Fever Tour Edition. Dátum vydanie je stanovený na 15. februára. Novinka bude obsahovať tri nové skladby v živom prevedení. Na DVD sa budú nachádzať okrem všetkých klipov kapely aj tri skladby, ktoré Bullet For My Valentine nahrali na minuloročnom festivale Graspop Metal Meeting. 

Kapela pochádzajúca zo Spojených Arabských Emirátov Nervecell sa pripravuje na vydanie nového albumu Psychogenocide, ktorý by mal vyjsť v marci prostredníctvom Lifeforce Records.

Nemecko – nórska kapela Midnattsol, v ktorej pôsobí mladšia sestra Liv Kristine Camern Elise Espenaes hľadá gitaristu za nedávno odídeného Daniela Drosteho.

Ešte v októbri 2010 opustil doomovú kapelu Syrach bubeník Adam Suleiman. Jeho nástupcom sa stal istý Jan Age z kapely Temple Steel.