NIGHTWISH sa po roku vracajú na Slovensko: Organizátori ohlásili meno prvého hosťa!

Takmer na rok presne sa fenomenálna skupina NIGHTWISH vráti na Slovensku. Po minuloročnom úspechu v Banskej Bystrici zavíta tentokrát do Košíc. A poznáme už aj prvého hosťa koncertu.

nightwish-2016

NIGHTWISH

Koncert sa uskutoční na košickom amfiteátri na Deň detí (1. júna 2016). Prvým z dvoch špeciálnych hostí na koncerte fínskych megastar NIGHTWISH sa stáva all-star projekt gitarového virtuóza Viktora Smolského (ex-RAGE, LINGUA MORTIS ORCHESTRA) nazvaný ALMANAC. Smolski je bieloruský gitarový virtuóz, skladateľ a producent. Táto symfonicko-metalová bomba bude mať na Slovensku premiéru práve v Košiciach!

almanac

ALMANAC

Po rozídení sa ciest Victora a RAGE, známy gitarista nezaháľal a postavil na nohy nový projekt. Samozrejme, s jeho renomé nebolo problémom podpísať zmluvu na album s gigantom Nuclear Blast Records, keďže za projektom sa tak trochu skrývajú aj ďalšie mená. David Readman (PINK CREAM 69), Andy B. Franck (BRAINSTORM) alebo speváčka z LINGUA MORTIS ORCHESTRA Jeanette Marchewka a taktiež členovia symfonického orchestra „Orquestra Barcelona Filharmonia“. Túto prominentnú zostavu dopĺňajú basgitarista Armin Alic, klávesák Enric Garcia a bubeník Michael Kolar.

S práve vydaným albumom „Tsar“ kapela absolvovala európske turné v spoločnosti kapiel ORDEN OGAN a MANIMAL. Nahrávka je logickým pokračovaním symfonickejšej verzie tvorby RAGE a LINGUA MORTIS ORCHESTRA a skladby sú naozaj dostatočne hitové, melodické, bombastické a symfonické. Nikto nemohol čakať nič slabšie od tak skúseného matadora, akým Victor Smolski už dlho je. A jeho rezavé gitarové riffy ohúria aj tých, ktorí ho budú vidieť hrať prvýkrát… Preto to bude v Košiciach vrieť už aj počas vystúpenia fantastických ALMANAC!

Vstupné na koncert NIGHTWISH a ALMANAC v Košiciach je 33 eur, ale pozor! Táto cena bude trvať len do oznámenia druhého špeciálneho hosťa! A to bude tiež pecka. A keďže sa koncert uskutoční na Deň detí, ratolesti do 120 centimetrov v sprievode rodiča budú mať vstupné zadarmo!

nightwish-plagat-ke-2016-almanac

Plagát s prvým oznámeným hosťom.

Tlačová správa