Rocková maturita 2: Známa je porota v kategórii hard & heavy, kapely môžete sa prihlasovať

Rocková Maturita sa stala v minulom roku rýchlo rozvíjajúcou sa súťažou, o ktorú prejavilo záujem mnoho mladých kapiel z celého Slovenska v rôznych rockových/metalových štýloch. Pokračuje druhým ročníkom.

Momentálne prebieha v evidencia súťažiacich na 2. ročník Rockovej maturity. Organizátori sa preto rozhodli priebeh súťaže rozdeliť do dvoch kategórií, čím sa otvára skutočne široký záber štýlov založených na rockovom základe. Registrácie do kategórie POP&ROCK a HARD&HEAVY môžete posielať do 9. mája 2016.

rockova-maturita-II-hard-and-heavy

Rocková maturita II

„Na prvých priečkach vlaňajšieho ročníka Rockovej maturity sa objavili mená ako ASENTH a MEREDITH, hrajúce výrazne tvrdší štýl rock n rollu, ale aj ostatní finalisti ako ACES, EUFORY, FRIDAY WHISKEY mali bližšie k tvrdším žánrom. Proste kvalitou prevalcovali kapely hrajúce mäkší žáner. Aj toto hovorí o našej bohatej scéne a undergrounde. Takže nechce sa mi veriť, že sa tu nenájdu ešte lepšie kapely, ako vyššie spomínané,“ vyzýva do kategórie HARD&HEAVY Roland Koncz, organizátor súťaže Rocková Maturita.

Kapely sa v priebehu dlhšie trvajúcej súťaže formujú a vyvíjajú, stretnú sa s možnosťou komunikácie s porotou. Ide hlavne o mentorstvo a rady porotcov, prípadne ich odporúčania kapele v priebehu, i po ukončení súťaže. Snahou je vytvoriť okrem súťažného prostredia, aj prostredie spolupráce, ktoré má byť prospešné hlavne prihláseným kapelám v ich ďalšej tvorbe a vývine. Tento rok to bude platiť dvojnásobne a súťaž pre slovenskú scénu vychová pestrejší výber mladých interpretov.

asenth-rockova-maturita

Vlaňajší víťazi, skupina ASENTH

„Porota sa výraznejšie nemenila. Ostávajú starí členovia poroty JURY, SANCHEZ a Igor Belaj. K nim pribudol nový člen Jimi Cimbala, producent, gitarista a člen kapely METROPOLIS. Päťku dopĺňa predseda oboch kategórii Juraj Kupec. Verím, že o bohatých skúsenostiach týchto pánov nie sú žiadne pochybnosti,“ teší sa zo silnej porotcovskej pätice v HARD&HEAVY Roland Koncz.

V celoslovenskej súťaži budú amatérske hard&heavy kapely hodnotené už spomínanou odbornou porotou zostavenou z ostrieľaných slovenských hudobníkov pod vedením predsedu poroty Juraja Kupca. Znova sa bude súťažiť o zaujímavé ceny, ako napríklad vlastný album, single, videoklipy a účasť na turné víťazov či ďalších podujatiach. Počas súťaže si postupujúce hudobné zoskupenia zahrajú postupne na najväčšom rockovom festivale na Slovensku, ktorým je Topfest alebo v klube Majestic v Bratislave.

Registrácie do HARD&HEAVY a POP&ROCK kategórii prebiehajú na webovej stránke www.rockovamaturita.sk iba do 9.mája 2016. Všetky potrebné informácie nájdete na spomínanom webe www.rockovamaturita.sk a na facebookovej stránke Rockovej maturity.

Zdroj: Pavol Dráb