MASTODON VYDAJÚ DVD, KATAKLYSM HO IBA CHYSTAJÚ

Mastodon vydajú CD/DVD so živým vystúpením. Kataklysm plánujú vydať DVD ku 20. výročiu kapely. Saxon zverejnili názov nového albumu. Portugalci Ava Inferi natočili videoklip, ktorý si môžete pozrieť pod dnešnými novinkami. Blood Red Throne opustili vydavateľstvo Earache Records. Poliaci Nomad vydajú nový album a zverejnili aj jeho artwork. Nová švédska kapela Amaranthe pripravuje debutový materiál.
Američania Mastodon vydajú 15. marca live CD/DVD Mastodon: Live At the Aragon prostredníctvom Reprise Records. NA nahrávke sa bude nachádzať záznam z koncertu v roku 2009, ktorý sa konal v Chicagu.

Na DVD začínajú pracovať aj kanaďania Kataklysm. Presnejšie iba začali dlhý proces zostavovania, sumarizovania a hľadania materiálov pre DVD, ktoré plánujú vydať k 20. výročiu kapely.  Zvyšná práca už bude na režisérovi a producentovi Tommym Jonesovi (Lamb of God, Soilwork, Death Angel), aby to všetko zosumarizoval. DVD bude obsahovať aj množstvo rozhovorov, ako aj s pôvodným vokalistom kapely Sylvainom Houdeom. Fanúšikovia tejto kapely sa budú mať naozaj načo tešiť.

Britské heavy metalové legendy Saxon zverejnili názov nového albumu. Novinka ponesie názov Call To Arms. Saxon pracujú na novinke v anglickoM Brightone a zverejnili aj meno hosťa, ktorého si na Call To Arms pozvali. Bude ním klávesák Deep Purple Don Airey. Ďalšie podrobnosti o novinke zatiaľ nie sú známe.

Portugalčania Ava Inferi zverejnili nový videoklip, ktorý je ku skladbe Majesty, ktorý je na z nového albumu Onyx. Ten vyšiel v pondelok 14. februára. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

Nórski deatheri Blood Red Throne, ktorých uvidíme aj v lete na Brutal Assaulte odišli od vydavateľstva Earache Records. Kapela je zároveň skoro na konci s písaním materiálu pre nový album. „Budeme sa snažiť nájsť profesionálne a seriózne vydavateľstvo,“ stojí v oficiálnom vyhlásení skupiny. 

Poľská kapela Nomad, v ktorej pôsobí gitarista Behemothu Patryk Dominik „Seth“ Sztybervydá 21. marca nový album Transmigration of Consciouness. Novinka sa nahrávala v poľskom štúdiu Hertz a bude na nej osem skladieb. Podľa promo materiálov sa fanúšikovia môžu tešiť na ultra ťažký sofistikovaný death metal. K vzhliadnutiu je už aj artwork k albumu, ktorý nájdete pod novinkami.

Nová švédska kapela Amaranthe na čele so speváčkou Elize Read, v ktorej zostave pôsobia členovia Dream Evil alebo Nightrage vydá v apríli debutový album porstredníctvom vydavateľstva Spinefarm Records. Debut sa nahrával v Hansen Studio v Dánsku s producentom Jacobom Hansenom (Volbeat, Mercenary, Nightrage).