Škoricové žuvačky alebo pramenitá voda z Fidži: Tu sú požiadavky MEGADETH na koncert v Prešove

Dva a pol mesiaca chýba do koncertu americkej legendy MEGADETH v Prešove a organizátori finišujú s prípravami podujatia Harley Days, ktoré Dave Mustain a spol. vyšperkujú 16. júla svojim koncertom v prešovskej Tatran Handball Arene.

Organizátori nedávno obdržali od manažmentu MEGADETH e-mail s predmetom Catering/Hospitality Rider, čiže zoznam jedál a ďalších požiadaviek. Na Slovensko dorazia s vlastnou technikou naloženou v dvoch kamiónoch a dvadsaťčlenným tímom, vrátane členov kapely a manažmentu. Do Prešova sa prepravia na dvoch tour busoch. Pripravených má byť v deň koncertu 14 porcií raňajok, 14 obedov a 20 večerí.

Zo zoznamu je jasné, že si metalisti potrpia na zdravé jedlá a kvalitné nápoje. Najzaujímavejšími položkami sú škoricové žuvačky, kokosová voda, pramenitá voda z Fidži a napriek tomu, že je v zozname veľa ovocia, skupina si neželá, aby na stoloch bolo mango.

megadeth-2016

MEGADETH

Po spočítaní organizátori zistili, že musia zabezpečiť na koncert pre celú výpravu MEGADETH, ktorá je momentálne na turné k fanúšikovsky celosvetovo úspešnému a kritikou vrelo prijatému albumu „Dystopia“, približne 40 kíl jedla a 50 litrov nápojov.

„Ak by sme mali byť presnejší, ide o 2 kilá cereálií, 10 kíl ovocia, 10 kíl zeleniny, 5 kíl výberového mäsa, 5 kíl rybaciny, 2 kilá pečiva a ďalších dobrôt. Celý tím spotrebuje asi 50 litrov rôznych nápojov a 5 litrov mlieka,“ upresňuje spoluorganizátor podujatia Edo Kopček z Harley-Davidson Prešov.

Pred koncertom absolvujú aj komornú skúšku
Medzi ďalšie požiadavky skupiny patrí aj priestorové zázemie, ktoré budú tvoriť tri samostatné miestnosti. Manažment využije produkčnú miestnosť, v ktorej okrem nábytku požaduje rýchle internetové pripojenie. Skupina potrebuje dve miestnosti. Jednu šatňu, do ktorej sa zmestí aspoň desať osôb, nesmie byť vlhká, musí mať dobré odvetrávanie, prípadne klimatizáciu a samostatnú toaletu a sprchu.

Druhú miestnosť organizátori vybavia hudobným zariadením a poslúži ako skúšobňa pred samotným koncertom, kedy Dave Mustaine, David Ellefson, Kiko Loureiro a Chris Adler sfinalizujú zoznam skladieb pre večerný koncert. „Asi máme šťastie na skupiny, ktoré na Slovensko pozývame. MEGADETH nemajú zvláštne, ani nezvyčajné požiadavky. Keď je kapela pol roka na turné, tak je logické, že si želá to, čo jej členom chutí a nie vidličkou pučené zemiaky s cibuľou a kyslé víno. Mimo toho môžem ešte prezradiť, že skupina absolvuje takmer trojhodinovú zvukovú skúšku a celé technické vybavenie, ktoré zabezpečujeme, privezieme na ďalších troch kamiónoch,“ dodáva Michal Očovan z agentúry ProMusic.

Špeciálni hostia a ikonické Harleye
Manažment kapely odsúhlasil aj špeciálnych hostí, ktorí spestria večerný program Harley Days. Šou otvoria power metaloví SIGNUM REGIS s prešovským rodákom Majom Petraninom za mikrofónom. Paradoxom je, že skupina vystupuje v zahraničí a na slovenských pódiách sa takmer vôbec nevyskytuje.

Po nich bude nasledovať chytľavý mix rock´n´rollu, heavy metalu a hard rocku v podaní nórskych THE CARBURETORS, ktorých pozná celá kontinentálna Európa a do Prešova sa presunú z nemeckého Frankfurtu. Program je však oveľa pestrejší. „Piaty rok príde na východ špeciálne upravený kamión v rámci Harley on Tour, ktorý privezie našu aktuálnu modelovú radu, presnejšie 23 harlejov. Práve finalizujeme denný program nielen pre motorkárov, ale aj rodiny s deťmi tak, aby ste s nami strávili aktívne celý víkend a dobre sa zabavili,“ upresňuje Martin Vichrest z Harley-Davidson Prešov.

Harley Days sa uskutočnia 16. a 17. júla v Prešove. Pripravený je bohatý program zdarma pre návštevníkov počas oboch dní pred Tatran Handball Arenou (bývalá Mestská športová hala), ktorý organizátori predstavia v apríli a priamo v hale sa v prvý deň podujatia uskutoční hlavný večerný program so skupinami SIGNUM REGIS, THE CARBURETORS A MEGADETH. Lístky sú dostupné v sieti predpredaj.sk.

Výber z požiadaviek skupiny Megadeth (jedlá majú byť označené ako vegánske,vegetariánske alebo bezlepkové)
– čerstvé ovocie ako grapefruit, pomaranče, banány, avokádo (žiadne mango)
– muffiny,žemle, toastový chlieb a toastovač
– rôzne džemy, arašídové maslo, maslo, margarín
– rôzne cereálie, cornflakesy alebo ovocné cereálie
– 100% džúsy, pomarančový, grapefruitový, žiadne koncentráty
– vitamínové vody, energetické nápoje, kokosovú vodu, kávu, minerálky, prametinú vodu z Fidži (Fiji Spring Water)
– kávový a čajový servis
– pol galóna mlieka, štvrť galónu sójového mlieka
– mäsové jedlá, tuniak, výber syrov, rôzne chleby
– rôzne mäsá, kuracina a ryby
– šalátový bar, zelenina, zemiaky, ryža
– dezert (bezlepkový)
– zemiakové čipsy
– červené jablká, citróny, limetky
– krekry

Tlačová správa – redakciu informoval Edo Kopček z Harley-Davidson Prešov