More zaujímavých noviniek: APOCALYPTICA, VOLBEAT, TESTAMENT, DEICIDE alebo DORO

VOLBEAT a APOCALYPTICA s novými klipmi. TESTAMENT prezradili názov nového albumu. Informácie aj od DEICIDE, Phil Anselmo, DORO, BRUJERIA a FISHFACE.

apocalyptica-announce-20th-anniversary-cruise-image

APOCALYPTICA

Fínska formácia APOCALYPTICA vydala 10. mája 1996 svoj debut „Plays Metallica By Four Cellos“, ktorý teraz na oslavu 20. výročia od vydania zremasterovali a opäť vydali spolu s troma bonusovými skladbami. Pri tejto príležitosti natočili aj nový klip ku skladbe „Battery“. Ešte dodáme, že spomínaný remaster vyjde 22. júla na 2 LP.

Dánsko/americká formácia VOLBEAT natočila nový videoklip ku skladbe s názvom „The Devil´s Bleeding Crown“ z ich nového albumu „Seal the Deal & Let´s Boogie“. Ten oficiálne vyjde 3. júna prostredníctvom Republic Records. Ešte dodáme, že basgitarista Kaspar Boye Larsen, ktorý s nimi jazdil po turné, sa už stal oficiálnym členom kapely.

Spevák Chuck Billy z kapely TESTAMENT prezradil v rozhovore pre web The National Student, že ich nový album sa bude definitívne volať „The Brotherhood of the Snake“. „The Brotherhood of the Snake bola vlastne spoločnosť pred asi 6000 rokmi, ktorá vylúčila všetky náboženstvá. Je to zaujímavá téma, ktorá upútala našu pozornosť,“ povedal Billy.  Spevák dodal, že najťažšie na tvorbe nového materiálu je fakt, že členovia skupiny nežijú blízko seba. „Nie sme ako normálna kapela, kde je to ako, „Oh, uvidíme sa v štúdiu, budeme jammovať.“ Alex Skolnick žije v New Yorku a Eric Peterson v San Diegu, Steve DiGiorgio a ja sme jediní, čo žijeme v Bay Area. Nie je to najjednoduchší spôsob písania. Všetko si posielame prostredníctvom mailov. Ale stále sa rád schádzam a preberáme myšlienky v štúdiu s kapelou.“

Bubeník Steve Asheim z death metalovej úderky DEICIDE prezradil pre web Metal Wani informácie o novom albume. „Máme osem alebo deväť skladieb a spravíme ďalšie tri až štyri, keď sa vrátime z turné. Keď to dáme dokopy mohli by sme sa koncom roka dostať do štúdia a začať nahrávať bicie. Pochybujem, že niečo bude ešte tohto roku. Vonku to môže byť budúci rok.“

Phil Anselmo (PANTERA) je činní v ďalšom projekte. Kapela sa vola SCOUR a pôsobia v nej aj členovia skupín CATTLE DECAPITATION a PIG DESTROYER. Nižšie si môžete vypočuť skladbu „Dispatched“ z ich chystaného debutového EP „Scour“, ktoré vyjde 15. júla prostredníctvom vydavateľstva Housecore, ktoré vlastní samotný Anselmo.

Metalová kráľovná Doro Pesch oslávila 30-ročné pôsobenie na scéne koncertmi v roku 2013 a 2014, kde ju sprevádzali rôzni hostia ako Phil Campbell (MOTÖRHEAD), Biff Byford (SAXON), Blaze Bayley (ex-IRON MAIDEN) alebo Udo Dirkschneider (U.D.O., ex-ACCEPT). Tieto koncerty boli zaznamenané a vďaka Nuclear Blast Records vyjdú 24. júna na jej novom DVD „Strong and Proud – 30 Years of Rock and Metal“ z ktorého si môžete pozrieť ukážku v podobe skladby „Raise Your Fist in the Air“.

Grinderi BRUJERIA pomaly dokončujú práce na novom, v poradí štvrtom štúdiovom albume, ktorý vyjde prostredníctvom Nuclear Blast Entertainment. Kapela nedávno vydala v rámci Record Store Day sedempalcový singel „Viva Presidente Trump“ (okrem rovnomenného záseku obsahuje ešte aj song „Pared De Muerte“). Ten je však už beznádejne vypredaný a tak ho kapela ponúka na predaj ako digitálny download. Nižšie nájdete aj ukážku.

Mladí Trenčania FISHFACE nahrali nový videoklip ku piesni „Empire“. Pieseň sa nachádza na zbrusu novom kotúčiku nazvanom „Evil in Gold“.