Chystá sa novinka SEPTICFLESH, má obsahovať nové dimenzie. Kresťanských fanatikov pocítili tentokrát TIAMAT

SEPTICFLESH začali pracovať na novom albume. V Gruzínsku úradovali kresťanskí fanatici, odniesli si to TIAMAT. BEPLHEGOR majú deväť piesní pre nový album. DYING DETUS pracujú na novom albume. HAEMORRHAGE hlásia zmenu v zostave. Stanislav Hranický by sa dožil 65 rokov. CROWBAR so staronovým basákom.

Septicflesh Titan promotional photo

SEPTICFLESH

Symphonic death metaloví SEPTICFLESH začali pracovať na materiály pre nový štúdiový album. Ešte v tomto roku spoja sily s producentom Jensom Bogrenom v jeho Fascination Street Studios vo Švédsku, taktiež s novým bubeníkom Krimhom, aby nahrali nový album. „Nový a temný opus bude obsahovať nové dimenzie pre zvuk SEPTICFLESH,“ píše sa vo vyjadrení kapely. Nový album by mal vyjsť v budúcom roku prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.

Nepríjemné chvíle zažili počas uplynulého víkendu v hlavnom meste Gruzínka Tbilisi švédski náladotvorcovia TIAMAT. Skupina bola headlinerom miestneho festivalu, ktorí prerušili ortodoxní kresťanskí fanatici. Ako dôvod najskôr uviedli, že na festivale sa konajú hromadné sexuálne orgie. Fanatici sa postarali o vypnutie elektriny v areáli akcie. „Z toho, čo som počul od inej kapely, tak tí ľudia boli dosť agresívni. Fyzicky napádali návštevníkov festivalu, vôbec to nechápem. O tomto náboženstvo nie je. Náboženstvo má ľuďom prinášať lásku a šťastie,“ povedal k celému incidentu spevák TIAMAT Johan Edlund.

Rakúski death/black metalisti BELPHEGOR naďalej pracujú na novej a zatiaľ nepomenovanej nahrávke, ktorá vyjde v apríli budúceho roka prostredníctvom Nuclear Blast Records. „Práve sme dokončili našu štvrtú session. Proces sa skladal z trinástich vyčerpávajúcich kreatívnych dní v rade a deväť kompozícii dostalo svoju formu. Je pre mňa dôležité, že sme lepší, pevnejší a so zvýšenou dynamikou. Ako každý hudobník rozvíjame svoje schopnosti s nástrojmi, aby sme priniesli náš zvuk na ďalšiu úroveň. Vždy sme si robili svoju vlastnú vec a to budeme robiť aj naďalej. Nový album bude našim najtemnejším a najbrutálnejším. Naladili sme gitary poriadne nízko. Sme navždy v jednom ohni a pripravení na nové výzvy. Pokrok je experimentovanie a zlepšovanie,“ povedal o chystanej novinke frontman Helmuth.

Technickí/brutal death metalisti DYING FETUS pracujú na nasledovníkovi ich zatiaľ poslednej radovky „Reign Supreme“ z roku 2012. Pod správičkou vám vo videu prezradia o ňom čosi viac samotní členovia kapely.

Španielski grinderi HAEMORRHAGE sa rozlúčili s bubeníkom Davidom Mincerom a na jeho miesto zasadol Erik Raya (ex-AVULSED).

Nezapomenutelný, chraplavý hlas Standy Hranického odešel do bigbítového nebe 7. dubna 2013. Nikdo si nevybírá, den kdy bude povolán a tak tomu nebylo ani u Standy, který odešel po dlouhé vleklé nemoci. V pondělí 6.6.  by oslavil teprve své 65. narozeniny. Největší dobu slávy za svého života, prožil jako právoplatný člen legendární české kapely CITRON! – Tlačová správa.

Sludge metalová formácia CROWBAR oznámila, že do kapely sa vrátil staronový basgitarista Todd „Sexy T“ Strange. Strange odišiel z kapely ešte v roku 2000. Kapela zároveň oznámila aj odchod Jeffa Goldena, ktorý zastával post basáka posledné tri roky. „Byť v kapele je ako byť vo vzťahu, čo nie vždy funguje. Chceme sa Jeffovi poďakovať za jeho oddanosť a vernosť, a prajeme jemu a jeho rodine všetko dobré,“ vyjadril sa frontman Kirk Windstein.