Dobrý festival v Prešove zaujme aj rockerov a metalistov

Do začiatku Dobrého festivalu odrátavame posledné dni a preto je načase predstaviť účinkujúcich na štýlovo najtvrdšom pódiu, ktorý bude niesť názov Rock stage.

Dobrý festival

TÖRR (Cze)
PSILOCYBE LARVAE (Rus)
DOOMAS (Sk – Nová Baňa)
LUNATIC GODS (Sk – Martin)
RAMCHAT (Sk – Martin)
a ďalší

Piatok a sobota 17. a 18.6.2016, Prešov – Prírodné kúpalisko Delňa

„Podobne, ako tomu bolo minulý rok, aj tento sme sa zamerali na široké spektrum rockovo-metalových žánrov, takže si to svoje určite nájde každý milovník tvrdej hudby. Ako je už zvykom, nebudú chýbať ani zahraniční headlineri,“ uviedol produkčný manažér Rock stage-u Matúš Jaško.

dobry-festival-titulna-foto

Dobrý festival

Zahraničnými menami mal na mysli českú black-metalovú legendu TÖRR, ktorá je na scéne už takmer 40 rokov! Jej front manom je Ota Hereš, publiku známy aj ako zakladajúci člen kapely ALKEHOL.

Druhým zahraničným hosťom bude ruská dark-metalová formácia PSILOCYBE LARVAE z Petrohradu fungujúca 20 rokov. Na Slovensku sa predstavia vôbec po prvýkrát a ich mnohí fanúšikovia sú už teraz vo veľkom očakávaní. Striedanie growlového a čistého vokálu speváka Vitalya vytvára atmosféru, pri ktorej nejednému milovníkovi tohto žánru naskočia zimomriavky.

„Nikdy sme na Slovensku nehrali, ale od ostatných kapiel sme počuli o slovenskom vrelom privítaní, takže sa veľmi tešíme, že vám môžeme priniesť našu šou. Nevieme sa dočkať!“ odpovedal Vitaly na otázku, s akými pocitmi prichádza na Dobrý festival.

Headlinerom druhého hracieho dňa bude taktiež legenda, avšak v tomto prípade lokálna prešovská – ESTER. Jej ústrednú postavu, Rasťa Lendackého azda netreba nikomu zvlášť predstavovať. Charizmatický spevák prirovnávaný k Láďovi Křížkovi srší na pódiu stále pozitívnou náladou, a keďže sa stal za posledné dekády neodmysliteľnou a obľúbenou súčasťou rockovej scény, na Dobrom festivale nesmie chýbať!

Rockové zastúpenie bude dopĺňať mladučká krv WILD PEOPLE, ale tiež matador Marián Grexa a jeho GREXABAT a Robo Mikla s priateľmi.

Ďalšie žánre ako pagan, doom, black, atmospheric metal budú zastupovať popredné slovenské stálice ako LUNATIC GODS, DOOMAS, RAMCHAT, ale aj sabinovská kapela GLOOM, ktorá ohlásila comeback po dlhých 10 rokoch.

Program Rock Stage

Piatok 17. jún:
17:00 – Wild People
18:20 – Róbert Mikla a priatelia
19:40 – Grexabat
21:00 – Törr (CZ)
23:00 – Psilocybe Larvae (RUS)

Sobota 18. jún:
17:00 – Gloom
18:20 – Doomas
19:40 – Lunatic Gods
21:00 – Ester
23:00 – Ramchat

FB Event

Zdroj: Matúš Jaško

dobry-festival-2016

Plagát Dobrého festivalu