Záplava noviniek: SABATON, RUNNING WILD, VADER, Urpín Fest alebo LORDI

VADER, RUNNING WILD a LORDI vydajú nové albumy. SABATON a REVOCATION majú nové lyric videá. THE EXPLOITED zrušili vystúpenie na Urpín Feste, kvôli hospitalizácii lídra skupiny. Info aj od STONE SOUR, DESPISED ICON a MUNICIPAL WASTE.

sabaton-2015

SABATON

Švédski velikáni SABATON sa prezentujú novým lyric videom k singlu „The Lost Battalion“. Táto pieseň sa bude nachádzať na ich chystanej novinke „The Last Stand“, ktorá uzrie svetlo sveta 19. augusta vďaka vydavateľstvu Nuclear Blast.

Nemci RUNNING WILD vydajú 26. augusta prostredníctvom labelu SPV nový album „Rapid Foray“. Novinka, ktorej artwork nájdete nižšie, bude obsahovať 11 skladieb.

running-wild-rapid-foray

RUNNING WILD – Rapid Foray

Poľskí death metaloví veteráni VADER oznámili, že 23. septembra im prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nová štúdiovka s názvom „The Empire“. Novinku nahrávali v štúdiu Hertz nachádzajúcom sa v Bialystoku. Producentskej úlohy sa chopili Wojtek a Slawek Wieslawski. Špeciálny desať palcový singel „Iron Times“ vyjde 12. augusta a bude obsahovať dve nové skladby „Parabellum“ a „Prayer To the God of War“. Na B strane nájdete bonusové skladby „Piesc I Stal“ a „Overkill“.

Nečakaná správa prišla z tábora festivalu Urpín Fest 2016. Headliner podujatia, legendy THE EXPLOITED na festivale nevystúpia. „S veľkou ľútosťou vám oznamujem, že legenda THE EXPLOITED nevystúpi na Urpín Feste 2016 z dôvodov zdravotného stavu speváka Wattieho Buchana. Wattie bol opätovne prijatý do nemocnice v Škótsku. Čakali sme na výsledky a bohužiaľ kapela musela zrušiť najbližšie vystúpenia a spadá doň aj Urpín Fest 2016. Wattiemu držíme palce, nech sa zotaví. Zdravie je najdôležitejšie,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení organizátorov Urpín Festu. „Prijmite naše úprimné ospravedlnenie každému, ale nebudeme môcť vystúpiť v dôsledku Wattieho zdravia,“ zaslala kapela ospravedlnenie organizátorom. „Kapela prisľúbila, v čo všetci dúfame, že sa dá čím skôr dokopy, tak budúci rok príde zahrať v rámci rozlúčkového turné k nám na Urpín Fest 2017. V súčasnosti hľadáme náhradu za THE EXPLOITED. Dúfajme, že sa nám podarí niečo zabookovať v tomto šibeničnom termíne,“ dodávajú organizátori. Kto by chcel vrátiť lístky na  Urpín Fest, bude mu vrátená celá suma, za ktorú zakúpil lístok v predpredaji.

Metalové monštrá LORDI v súčasnosti mixujú nový a zatiaľ nepomenovaný štúdiový album, ktorý vyjde v septembri. Úlohy producenta sa zhostil Nino Laurenne. Ten pracoval aj na ich albume „Deadache“ z roku 2008.

Formácia STONE SOUR vstúpi v januári budúceho roka do štúdia, aby začala nahrávanie štúdiovej novinky. Coreymu Taylorovi a spol. zaberie nahrávanie dva mesiace a mixovanie mesiac jeden. Vydanie je naplánované na leto 2017.

Deathcoristi DESPISED ICON majú nový videoklip ku skladbe s názvom „The Aftermath“ z ich novej radovky „Beast“. Tá vyjde 22. júla prostrednícvom Nuclear Blast Records.

Thrash metal/crossover úderka MUNICIPAL WASTE je už kvinteto. Do svojich radov totižto naverbovali druhého gitaristu Nicka Poulosa (ex-CANNABIS CORPSE).

Death/thrash metaloví REVOCATION majú nové lyric video a to k songu „Monolithic Igonorance“. Spomínanú pieseň nájdete na ich novom albume „Great Is Our Sin“. Ten oficiálne vychádza 22. júla prostredníctvom Metal Blade Records.