RHAPSODY OF FIRE ZVEREJNILI PODROBNOSTI O NOVOM ALBUME

Rhapsody of Fire zverejnili podrobnosti o pripravovanej novinke. Iced Earth už poznajú meno nového vokalistu. Demonaz zverejnil skladbu z pripravovanej sólovky. Opeth vydajú svoj singel na vinyle. Greg Puciato pracuje s Maxom Cavalerom na spoločnom albume. Nazareth vydajú nový album. Pearl Jam majú napísané nové songy. Tyr prezradili názov nového albumu. Nemci The Ocean sa v rámci európskeho turné predstavia aj v Bratislave.
Stále nenabažení hudbou Rhapsody of Fire pripravujú ďalší album. From Chaos To Eternity vyjde 17. júna prostredníctvom Nuclear Blast. Novinka má byť prirodzeným vývojom po minuloročnom albume The Frozen Tears of Angels. Album produkovali členovia kapely Luca Turilli a Alex Staropoli. Basgitarové a bubenícke party sa nahrávali v Nemecku pod dohľadom Saschu Paetha (Avantasia, Angra, Kamelot). Artwork k novinke nájdete pod novinkami.

Americké veteráni Iced Earth oznámili meno nástupcu speváka Matta Barlowa, ktorý opúšťa kapelu po letnom turné. Novým vokalistom sa stal Stu Block z Into Eternity.

Šedá eminencia Immortalu Demonaz zverejnil skladbu All Blackened Sky z pripravovaného sólového albumu March of the Norse, ktorý vyjde 1. apríla. All Blackened Sky nájdete pod dnešnými novinkami.

Opeth prezradili, že 16. apríla vydajú svoj singel The Throat of Winter z roku 2010 na vinyle.

Frontman The Dillinger Escape Plan Greg Puciato pracuje spoločne s Maxom Cavalerom (Soulfly, Cavalera Conspiracy) na spoločnom albume, ktorý Puciato nazval na svojom facebookovskom profile ako „album plný thrashovej brutality.“ Na albume by malo byť 15 skladieb. Nič bližšie ohľadom albumu zatiaľ ani jedna strana nezverejnila.

Rockoví veteráni Nazareth vydajú 10. mája nový album Big Dogz, ktorý vydá vydavateľstvo Eagle Rock Entertainment. Novinku produkoval gitarista kapely Jimmy Murrison a o zvuk sa postaral uznávaný Yann Rouiller.

Pearl Jam majú podľa slov basáka Jeffa Amenta pripravených 25 nových skladieb pre pripravovanú novinku. Tú chce kapela začať nahrávať niekedy koncom tohto roka. Na album by sa malo dostať 12 až 15 piesní.

Viking metalová kapela z Faerských ostrovov Tyr zverejnila názov pripravovanej novinky The Lay of Thrym. Ten sa dostane na pulty obchodov 27. mája prostredníctvom Napalm Records.

Nemecká progresívna kapela The Ocean pripravuje európske turné. Ako predkapely si The Ocean vzali skupiny Intronaut, Red Fang a Earthship. Toto zaujímavé zoskupenie sa predstaví aj v Bratislave a to 7. júna v Randal Clube.