MEGADETH vystúpia už túto sobotu v Prešove. Prídu aj fanúšikovia z ďalších piatich krajín Európy

Rozruch, ktorý vyvolalo ohlásenie koncertu skupiny MEGADETH v Prešove, presiahol aj za hranice Slovenska a odozva na seba nenechala dlho čakať.

Metropolu Šariša navštívia nielen tisíce Slovákov, ale aj stovky fanúšikov z Poľska, Maďarska, Ukrajiny, Rumunska a Čiech. Skvelá forma aktuálnej zostavy, podporená výborným albumom Dystopia naznačuje, že pôjde o jeden z koncertov roka u nás. MEGADETH vystúpi na Slovensku po tretíkrát, ale na východe bude mať absolútnu premiéru.

Megadeth_2015-2--900x900-orez

MEGADETH

MEGADETH odohrajú v Prešove svoj predposledný európsky koncert a veľký záujem z okolitých krajín potvrdzuje aj spoluorganizátor Edo Kopček na základe oficiálneho predpredaja, ktorý stále prebieha. „Máme správy od fanúšikov MEGADETH, ktorí sa do Prešova chystajú z Poľska, Maďarska, Rumunska, Ukrajiny a tiež Česka, kde skupina vystúpi o deň neskôr. Je to aj tým, že tamojší festival je už vypredaný a pre Európanov, ktorí ich doteraz nestihli, je to posledná šanca vidieť MEGADETH po dlhej dobe v top forme naživo v týchto končinách. Pre nás aj pre skupinu to bude nezabudnuteľný večer. Ťažko povedať, či a kedy sa k nám vrátia. Teraz sú pre nás naozaj na dosah, iba niekoľko desiatok kilometrov.“

Historicky najlepší program
MEGADETH podľa informácií z oficiálnej stránky Setlist.fm hrá množstvo svojich metalových klasík, ktoré dopĺňa zdatnou dávkou čestvého materiálu „Dystopia“. Doposiaľ hrali na aktuálnom „Dystopia World Tour“ maximálne šestnásť skladieb. Edo Kopček k tomu s blížiacim sa koncertom u nás prezrádza ešte viac. „Keď sme ich koncom januára pozývali na Slovensko, mali končiť v Istanbule, kde odohrali v túto nedeľu nečakane až 19 skladieb. MEGADETH k nám prídu skvelo zohraní, hudobne aj inštrumentálne na svojom Orione, so skvelou šou, masívnym zvukom a väčšou chuťou zavŕšiť túto časť turné oveľa viac ako to bolo na jeho začiatku. Podľa časového harmonogramu, ktorý sme včera dostali, očakávame rovnako dlhý koncert, pretože u nás to bude ich 60. vystúpenie v tomto roku, a ich aktuálna šnúra je pre náš kontinent v absolútnom závere. Navyše sme posledná zastávka, na ktorú si našinec a fanúšikovia z okolitých krajín vedia zakúpiť lístky.“

„Hangar 18“, „The Threat Is Real“, „Tornado of Souls“, „Poisonous Shadows“, „She-Wolf“, „Conquer or Die!“, „In My Darkest Hour“, „Trust“, „A Tout Le Monde“, „Post American World“, „Dawn Patrol“, „Poison Was the Cure“, „Wake Up Dead“, „Fatal Illusion“, „Sweating Bullets“, „Dystopia“, „Symphony of Destruction“, „Rattleheaad, Peace Sells“ a prídavok „Holy Wars… The Punishment Due“, je zoznam skladieb, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou odznejú podobne ako uplynulú nedeľu aj 16.7. na prešovskom koncerte. Kapela má v požiadavkách okrem iného aj vlastnú skúšobňu, ktorá je už pripravená a tak k nim možno pribudnú ďalšie hudobné prekvapenia.

MEGADETH vystúpia už túto sobotu 16.7. v prešovskej Tatran Handball Arene, ktorú jej návštevníci poznajú dlhé roky ako Mestskú športovú halu. Lístky sú ešte stále v predpredaji v sieti Ticketportal a cez Predpredaj.sk. budú k dispozícii aj na mieste v deň konania koncertu. Ako hostia skupiny sa predstavia powermetaloví SIGNUM REGIS s rodeným Prešovčanom Mariánom Petraninom a rock´n´rollová formácia THE CARBURETORS z Nórska.

Celému koncertu bude predchádzať denný program Harley on Tour so skúšobnými jazdami na ikonických motocykloch Harley-Davidson zdarma. Pre návštevníkov s deťmi je zabezpečený rodinný program, moto súťaže, harlejácky stacionár Jump Start s inštruktorom, skúsený jazdec vás povozí na harlejke so sajtkou a záver dňa spestria pred otvorením haly bezplatnými koncertmi skupiny MEREDITH, GOT BLUE BALLS a LUNOKHOD.

redakciu informoval Michal Očovan z agentúry ProMusic