Zo SABATON odchádza gitarista, OPETH pozývajú do štúdia, kde nahrávali nový album

SABATON hlásia zmenu v zostave. OPETH zverejnili studio report. Pozrite si ako vznikal najnovší klip KORN. ASPHYX odhalili artwork nového albumu. ALTER BRIDGE vydajú nový album.

sabaton-thobe-englund

Thobbe Englund opustí SABATON

Švédi SABATON oznámili, že ich rady opustí gitarista Thobbe Englund. Svoj posledný koncert odohrá v auguste na ich vlastnom festivale Sabaton Open Air. Englund chce rozšíriť svoju vlastnú tvorivosť v kombinácii s pokojnejším štýlom života, kedy nebude neustále na turné. Náhradu za neho zatiaľ kapela neoznámila.

Prog metalisti OPETH zverejnili prvý studio report z nahrávania ich novej štúdiovky nazvanej „Sorceress“. Report slúži aj ako oficiálny trailer na novinku, ktorá oficiálne vyjde 30. septembra prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Portál RollingStone.com zverejnil video (TU), v ktorom môžete nahliadnuť do zákulisia procesu natáčania videoklipu KORN k ich novej piesni „Rotting in Vain“.

Holandskí death/doom metalisti ASPHYX zverejnili artwork ich nového albumu „Incoming Death“, ktorý vyjde 30. septembra prostredníctvom labelu Century Media Records. Autorom artworku je Axel Hermann. „Incoming Death je tretí album po našom vzkriesení v roku 2007. Obsahuje 11 zúrivých piesní v tradičnom death/doom štýle, pre ktorý sme tak známy. Novinka ale bude viac nemilosrdnejšia, ako inokedy. Texty zahŕňajú témy ako gore humor, smrť, skaza, vojna, sci-fi. Názov albumu už existoval pred dvoma alebo troma rokmi. Je to slovné spojenie, ktoré skutočne neexistuje, ale odkazuje na výkrik vojakov pred ťažkou delostreleckou paľbou. Takže „Incoming Death“ naznačuje ďalšie vytrvalé bombardovanie monštruózneho death/doom metalu v štýle ASPHYX,“ vyjadril sa o novinke spevák Martin Van Drunen.

asphyxincomingcd

ASPHYX – Incoming Death

Američania ALTER BRIDGE vydajú 7. októbra prostredníctvom Napalm Records nový štúdiový album „The Last Hero“, z ktorého zverejnili skladbu s názvom „Show Me a Leader“.