MORBID ANGEL A NORTHER ZVEREJNILI NOVÉ ARTWORKY

Morbid Angel zverejnili nový artwork. Norther zverejnili podrobnosti o novom albume a aj jeho artwork. Pain of Salvation natočili nový videoklip. Pat O Brien (Cannibal Corpse) sa pridal načas ku Slayeru. O odchode Blaze Bayleyho zo svojej kapely sa tento krát vyjadril zvyšok kapely. Borknagar sa upísali Century Media. Chino Moreno (Deftones) začal pracovať na novom projekte. Midnattsol už čoskoro vydajú nový album. Briti Solsikk vydajú debutový materiál.
O novinke Illud Divinum Insanus od Morbid Angel, ktorá vyjde 7. júna prostredníctvom Season of Mist sme vás už informovali. Kapela tentokrát zverejnila jej artwork, ktorý nájdete pod dnešnými novinkami.

Fínski melodickí death/blackeri Norther vydajú 18. apríla nový album nazvaný Circle Regenerated. Na pulty obchodov sa novinka dostane vďaka vydavateľstvu Century Media Records. Na šiestom štúdiovom albume sa bude nachádzať 10 nových skladieb. Artwork k novinke nájdete pod dnešnými novinkami.

Pain of Salvation natočili videoklip ku skladbe Where It Hurts. Skladba sa nachádza na ich aktuálnom albume Road Salt One –Ivory. Necenzurovaný videoklip nájdete pod dnešnými novinkami. Kapela v súčasnosti pracuje na pokračovateľovi aktuálneho albumu Road Salt Two.

Pat O Brien z Cannibal Corpse nahradí v úlohe gitaristu Slayer na ďalších yvstúpeniach Garyho Holta z Exodusu. Gitarista Slayeru Jeff Hanneman sa stále zotavuje po operácii pravej ruky. Jeho rehabilitácia prebieha dobre a už začal aj cvičiť na gitare.

Včera sme vám ponúkli vyhlásenie Blazea Bayleyho o jeho dochode z vlastnej kapely. K jeho rozhodnutiu sa vyjadril aj zvyšok kapely, teda basák David Bermudez, gitaristi Nico Bermudez a Jay Walsh. V ich vyjadrení stojí, že s týmto nápadom prišiel samotný Blaze. Koncerty, ktoré mali naplánované na máj a jún musia odložiť až na december. Avšak podľa ich tvrdenia dôvody opustenia kapely, ktoré uviedol Bayley nie sú až tak pravdivé. My pripomíname, že dôvody, ktoré uviedol boli finančné a zdravotné. Zvyšok kapely však poukazuje nato, že Bayley bude pokračovať v koncertoch sám bez nich… Ako to už v týchto prípadoch býva, pravda bude niekde uprostred.

Nóri Borknagar sa upísali vydavateľstvu Century Media, s ktorým podpísali zmluvu na 3 nové albumy. Kapela v súčasnej dobe pracuje na novom materiály, ktorý by mal vyjsť začiatkom budúceho roka.

Spevák Deftones Chino Moreno spojil svoje sily s dlhoročným kamarátom Shaunom Lopezom (FAR) a začali spoločne pracovať na novom projekte, predbežne nazvanom Crosses.

Nový album Midnattsol nazvaný The Metalmorphosis Melody vyjde 25. apríla prostredníctvom Napalm Records.

Nová britská groove metalová kapela Solsikk, v ktorej pôsobia dvaja bývalí členovia Biomechanical, vydá 2. mája svoj debutový album prostredníctvom Femme Metal Records. Zatiaľ bezmenná novinka bude obsahovať 10 skladieb.