CRADLE OF FILTH začínajú písať nové piesne, BLIND GUARDIAN s viacerými novinkami, EMPEROR na BA 2017

CRADLE OF FILTH začnú písať nové skladby. BLIND GUARDIAN chystajú živák a orchestrálny album. Brutal Assault zverejnil už pár kapiel na rok 2017. DARKTHRONE prezradili informácie o novom albume. Novinky aj z prostredia kapiel RED FANG, EQUILIBRIUM a EUFORY.

cradle-of-filth-2016

CRADLE OF FILTH

CRADLE OF FILTH sa v najbližších dňoch stretnú v Brne, kde od štvrtka 11. augusta začnú písať nové piesne. Ich kreatívna session potrvá týždeň. Hneď po nej sa predvedú na festivale More Than Fest vo Zvolenskej Slatine. Vydanie nového albumu je predbežne naplánované na september 2017.

Vokalista Hansi Kürsch z BLIND GUARDIAN prezradil pre web The Metal Voice, že v roku 2018 vydajú títo nemeckí bardi double live album obsahujúci materiál z koncertov odohraných v minulom roku. V pláne je nahrať aj orchestrálny album, ktorý vyjde v roku 2019 a obsahovať bude úplne nové skladby.

Festival Brutal Assault odštartuje iba dnes, no organizátori už zverejnili pár kapiel, ktoré sa v josefovskej pevnosti predstavia nabudúci rok. Najväčším ťahákom bude legendárna formácia EMPEROR, ktorá v roku 2017 oslávi 20. Výročie albumu „Anthems to the Welkin at Dust“. Tešiť sa už teraz môžete aj na ELUVEITIE, ULCERATE, SIKHT a ELECTRIC WIZARD, ktorý napokon svoje tohtoročné vystúpenie zrušili.

Nórska formácia DARKTHRONE zverejnila prvé informácie o novej štúdiovke. „Je čas pohovoriť o našom novom albume, ale pretože nerád hovorím, alebo píšem o hudbe, môžem len povedať, že je to oveľa serióznejšie a primitívnejšie ako obvykle. Vokály obstaral iba Ted (Nocturno Culto, pozn. redaktora), keďže som si myslel, že to vytvorí viac slávnostnú a introvertnú atmosféru. Album sa bude  volať „Arctic Thunder“, pretože je to môj obľúbený názov nórskej kapely z 80. rokov. Medzitým je tu artwork pochádzajúci z osobného archívu kempovania,“ napísal Fenriz na facebookovej stránke kapely. My ešte dodáme, že spomínaná novinka, ktorú si kapela nahrávala a produkovala svojpomocne vyjde 14. októbra prostredníctvom Peaceville Records a obsahovať bude 8 skladieb.

Darkthrone-Arctic-Thunder-e1470680936330

DARKTHRONE – Arctic Thunder

Stoner metalisti RED FANG zverejnili ďalšie zábery z procesu nahrávania nového albumu „Only Ghosts“. Tentokrát nahliadnete na nahrávanie gitarovej sekcie. Spomínaná novinka vyjde 14. októbra prostredníctvom Relapse Records.

Nemci EQUILIBRIUM majú nový videoklip ku skladbe „Eternal Destination“, pochádzajúcej z ich novinky „Armageddon“, ktorá vyjde 12. augusta prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Slovenská power metalová skupina EUFORY z Martina nahrala nový videoklip, ktorý je na pieseň „Book of Life“, pochádzajúcu z ich debutovej nahrávky „Flying Island Eufory“.