EDGUY ZAČNÚ NAHRÁVAŤ NOVÝ ALBUM

EdGuy sa odobrali do štúdia, kde začnú nahrávať nový album. Tom Gabriel Fischer zamietol opätovný reunion Celtic Frost. Klávesák Per Wiberg už nie je členom kapely Opeth. Queensryche oznámili dátum vydania nového albumu. Mastodon sa v júni a v júli vyberú na európske turné. Pozreli sme sa ako sa darí v predajnosti Blunt Force Trauma od Cavalera Conspiracy. Goatwhore budú v lete nahrávať piaty album. Den Saakaldte oznámili meno nového vokalistu.
EdGuy, teda kapela Tobiasa Sammeta sa odobrali do štúdia, kde začnú nahrávať pokračovateľa albumu Tinnitus Sanctus. Novinka sa bude nahrávať, trošku netradične v hannoverskom štúdiu Peppermint, kde nahrávali napríklad aj Scorpions alebo Phil Collins. Názov albumu, ani dátum jeho vydania zatiaľ neboli zverejnené.

Thomas Gabriel Fischer (Triptykon, ex – Hellhammer, ex – Celtic Frost) sa vyjadril o reunione Celtic Frost v rozhovore pre BigMusicGeek takto: „Nemám absolútne žiadny záujem o opätovné znovuzrodenie Celtic Frost.“

Po vzájomnej dohode medzi kapelou a klávesákom Perom Wibergom, opúšťa Wiberg kapelu Opeth. Tá si za neho už našla náhrada, ale meno jeho nástupcu sa Mikael Akerfeldt a spol. rozhodli zverejniť neskôr.

Američania Queensryche stanovili dátum vydania ich dvanásteho štúdiového albumu Dedicated To Chaos na 28. júna. Novinka sa na pulty obchodov dostane vďaka vydavateľstvu Roadrunner Records. Kapela v súčasnosti plánuje turné na podporu tohto albumu.

Mastodon sa chystajú na dlhšie európske turné, ktorému budú dominovať koncerty na festivale Sonisphere. Turné potrvá od 4. júna do 16 júla. Mastodon sa predstavia aj na českej odnoži Sonisphere a to 11. júna.

Druhý album od Cavalera Conspiracy Blunt Force Trauma je už vyše týždňa v predaji. Počas prvého týždňa sa ho v USA predalo niečo viac ako 5 tisíc kópií.
 
Black/deatheri Goatwhore sa na konci júla chystajú do štúdia, kde začnú nahrávať piaty album, ktorý by mal vyjsť ešte koncom tohto roka.

Potom, čo opustil Nórov Den Saakaldte vokalista Niklas Kvarforth (Shining), musela nájsť kapela za neho náhradu. To sa jej už aj podarilo. Novým vokalistom Den Saakaldte sa stal Oyvind Haegeland, ktorý je známy zo spolupráce so Spiral Architect, Arcturus alebo Scariot. Haegeland bude s kapelou pracovať už aj na pripravovanej novinke Kapittel II: Faen I Helvete, ktorú začnú nahrávať na jeseň.