NIGHTWISH UŽ NAHRÁVAJÚ VOKÁLY NA NOVINKU, SAXON NA TOPFESTE

Z nahrávania Imaginarium sa ohlásili Nightwish. Anette Olzon je už fit a naspievala sedem skladieb. Saxon vystúpia na TopFeste! Rockeri Warrant vydajú v máji nový album. Pripravuje sa vydanie reedície albumu Born Again od Black Sabbath. Zistili sme ako sa darí novému albumu Within Temptation v predajnosti za prvý týždeň, čo bol v obehu. Nóri Djevel dokončili práce na debute.
Z nahrávania novinky Imaginarium sa ozvali Nightwish. Potom, ako Anette Olzon utrpela po páde zlomeninu rebier, začala už pracovať na svojich vokálnych linkách. Nahrávanie vokálov sa teda začalo až 4. apríla a podľa slov Tuomasa Holopainena je Anette už v poriadku a vyliečená zo zranení. Anette nahrala už 7 skladieb a poľa Holopainena jej spev nikdy neznel lepšie ako teraz. Ale poznáte to všetci, aké reči mávajú muzikanti o svojich pripravovaných novinkách. O kvalitách nového spevu sa presvedčíme až niekedy začiatkom budúceho roka.

Tak, ako sa nám rozrastajú iné veľké festivaly, rozrastá sa aj slovenský festival TopFest. Jeho organizátori potvrdili ako jednu z hlavných hviezd britskú heavy metalovú legendu Saxon. Kapela momentálne nahráva videoklip k titulnej skladbe Hammer of the Gods z pripravovaného albumu Call ToArms, ktorý predvedie aj slovenským fanúšikom. TopFest sa uskutoční od 1. do 2. júla v Novom Meste nad Váhom. Saxon vystúpia počas rpvého večera. Okrem Saxonu sa návštevníci tohto festivalu môžu tešiť aj na Sum 41, The Locos, Kabát, Wanastovi Vjeci, Tublatanku, Čechomor alebo Alkehol.

Kalifornská rocková kapela Warrant vydá 17. mája nový album Rockaholic. Novinku vydá vydavateľstvo Frontiers Records. Rockaholic produkoval Keith Olsen (Ozzy Osbourne, Whitesnake, Scorpions). Artwork k novému albumu nájdete pod novinkami.

Sanctuary stanovili vydanie reedície klasického albumu Born Again (1983) od Black Sabbath na 30. mája. Born Again bol jediný album, na ktorom spieval Ian Gillian (Deep Purple), ktorý bol v tom čase na sólovej dráhe.

Pozreli sme sa aj ako sa darí v predajnosti novému albumu The Unforgiving od holandských Within Temptation. Mimochodom recenziu na ich novinku môžete očakávať v priebehu dnešného dňa. Doma v Holandsku sa počas prvého týždňa vyšplhal nový album na 2. miesto, vo Fínsku je tretí, v Belgicku piaty, v Nemecku a Rakúsku siedmy, vo Švajčiarsku deviaty a v susedných Čechách mu patrí 12. miesto.

Nová nórska kapela Djevel, v ktorej pôsobí T. Ciekals z kapely Kvelertak a Mannevond z Urgehal, dokončila nahrávanie debutového albumu Dodssanger, ktorý vyjde 13. júna.