ROY KHAN DEFINITÍVNE OPÚŠŤA KAMELOT

Roy Khan sa rozhodol definitívne opustiť Kamelot. Primal Fear majú napísaných 15 nových skladieb. I.S.C. Vortex sa vracia do Borknagaru. Trivium zverejnili videotrailer k novému štúdiovému albumu. General Surgery znovu vydajú debutové EP.
Včera sme vás informovali o viacerých personálnych zmenách. Dnes v tom pokračujeme. Kamelot definitívne opúšťa spevák Roy Khan. Podľa jeho oficiálneho vyjadrenia povedal členom Kamelot už minulú jeseň, že končí definitívne, no kapela to brala iba ako dočasný stav. Vyzerá to tak, že Roy Khan sa už dostal aj zo svojho syndrómu vyhorenia. Chvíľu ešte premýšľal o zotrvaní v kapele, ale nakoniec sa rozhodol skončiť definitívne. Khanov odchod z Kamelotu je určite nemilou správou. Zvyšok kapely však vyhlásil, že už začali hľadať nového speváka. Vy, ktorí sa chystáte na bratislavský koncert, určite viete, že ho na tomto turné zastupuje Fabio Lione (Rhapsody of Fire).

Primal Fear oznamujú, že majú napísaných 15 nových songov pre nový album. Nové skladby sa podľa slov kapely budú opierať o ťažké heavy riffy a melódie. Kapela sľubuje, že nové skladby majú všetky typické prvky tvorby Primal Fear. Z 15 skladieb sú dve krásne balady. Kedy sa kapela vyberie do štúdia nahrať tieto skladby zatiaľ zverejnené nebolo.

I.S.C. Vortex (ex – Dimmu Borgir, ex – Arcturus) sa definitívne vrátil do kapely Borknagar. V kapele sa ujme basgitary a spoločne s Vintersorgom sa ujme aj vokálov.

Američania Trivium zverejnili videotrailer pred vydaním nového albumu. Zatiaľ stále bezmenná novinka by mala vyjsť niekedy na konci leta. Videotrailer nájdete pod dnešnými novinkami.

Relapse Records znovu vydajú debutové EP General Surgery z roku 1991. Necrology vyjde v 21. júna.