DREAM THEATER spolupracovali s Lzzy Hale. Fenriz z DARKTRHONE nedobrovoľne do komunálnej politiky

DREAM THEATER zverejnili novú verziu piesne „Our New World“. Fenriz (DARKTHRONE) nedobrovoľne členom mestského zastupiteľstva. Zomrel bubeník skupiny TAROT. KORPIKLAANI nahrali hymnu futbalovému tímu. Info aj od FLOTSAM AND JETSAM a THE END.

dream-theater-2016

DREAM THEATER

Prog metalisti DREAM THEATER zverejnili novú verziu piesne „Our New World“ (pôvodne sa nachádzajúcu na aktuálnej doske „The Astonishing“), v ktorej hosťuje Lzzy Hale z kapely HALESTORM. Táto zaujímavá verzia vychádza aj ako singel.

Známy sympaťák Fenriz z kapely DARKTHRONE bol zvolený do mestskej rady Kolbotn. Dávnejšie ho požiadali, aby figuroval na zozname náhradných kandidátov liberálnej strany. Fenriz spustil svoju „kampaň“ s plagátmi, na ktorých drží svoju mačku a obsahovali titulok „Prosím nehlasujte za mňa“, avšak jeho zámer evidentne zlyhal. „Som v miestnych novinách, pretože som bol zvolený ako politik – nedobrovoľne. V podstate mi zavolali a spýtali sa či chcem byť na zozname náhradných zástupcov. Povedal som, že áno. Myslel som si, že budem nejaký osemnásty na zozname a nebude sa ma to skutočne týkať. Mám nejakú podporu, ale Kolbotn je malé mesto,“ vysvetlil známy hudobník pre web Clrvynt.com. Na otázku, či by túto pozíciu mohol odmietnuť povedal: „Nie. Ak ste boli zvolený budete musieť zastávať túto pozíciu po dobu štyroch rokov, ale som zvyknutý na tento druh dlhodobých záväzkov.“

fenriz-darkthrone

Takéto plagáty použil Fenriz pri „kampani“

Veľmi smutná správa prišla z fínskej skupiny Marca Hietalu – TAROT. Už v novembri oznámila kapela dočasné prerušenie činnosti kvôli vážnemu ochoreniu jedného z členov. A teraz Zachary Hietala a Tommi Salmela oznámili na svojich facebookových profiloch, že 10. septembra zomrel vo veku 50 rokov bubeník tejto skupiny Peca Cinnari, ktorý v kapele pôsobil od jeho začiatku. Česť jeho pamiatke.

Známa fínska folk metalová skupina KORPIKLAANI zložila hymnu pre svoj obľúbený futbalový tím FC Lahti, ktorému ju venovali k 20 rokom existencie.

Formácia FLOTSAM AND JETSAM zverejnila nové lyric video ku skladbe „Seventh Seal“ pochádzajúcu z ich aktuálnej radovky nazvanej jednoducho „Flotsam And Jetsam“.

Death metalové zoskupenie THE END z Floridy, ktoré tvoria Rick Rozz (ex-DEATH, ex-MASSACRE), Mike Mazzonetto (ex-MASSACRE) a Michael Grim (DEATH BEFORE DYING) má vonku lyric video k novej piesni „Age of Apocalypse“ z ich rovnomenného EP, ktoré vyjde 23. septembra prostredníctvom vydavateľstva F.D.A. Rekotz.