HOLANĎANIA MAYAN ZVEREJNILI VIDEO Z NAHRÁVANIA

Holanďania Mayan zverejnili videotrailer zo štúdia. Steelwing majú nového basáka. Destinity začali písať nový materiál. Mar de Grises sú bez speváka. Brazílčania Lothloryen zverejnili podrobnosti o pripravovanom albume.
Nová holandská kapela Mayan, v ktorej pôsobí Marc Jansen z Epicy zverejnila nový videotrailer k pripravovanému albumu Quarterpast. Debut bude obsahovať 12 skladieb z čoho je 1 bonusová pieseň a vyjde 20. mája prostredníctvom Nuclear Blastu. Trailer nájdete pod dnešnými novinkami.

Švédi Steelwing, ktorí momentálne pracujú na novom albume, už dávnejšie hľadali náhradu za basáka Skurka. Podľa ich vyjadrenia prišlo im naozaj veľa ponúk od talentovaných hudobníkov. Avšak voľba padla na istého Nica Savageho. „Vyzeral ako jeden z nás a vedel všetky naše pesničky naspamäť a dokonca vedel hrať na basu,“ humorne sa vyjadrila o novom basákovi kapela v oficiálnom vyhlásení.

Francúzi Destinity v súčasnosti pracujú na novom albume a podľa ich slov vyzerajú skladby zatiaľ devastujúco. Zatiaľ bezmenná novinka by mala vyjsť až niekedy nabudúci rok.

Chilská kapela Mar de Grises, ktorú ste mali možnosť vidieť v decempri na akcii Apocalyptic Doom Fest IV. prišla o speváka Juana Escobara, ktorý sa rozhodol opustiť kapelu. Dočasne ho nahradia viacerí hostia, no kapela už začala za neho hľadať náhradu.

Brazílska heavy/folková kapela Lothloryen momentálne pracuje na treťom albume, zatiaľ bezmennom albume. Kapela zmenila speváka, ich novým vokalistom sa stal Daniel Felipe. Novinku produkuje Augusto Lopez (Dr. Sin, Scelerata, Hangar). Podľa slov gitaristu Soaresa bude novinka viac heavy, bude mať atmosféru a skvelé refrény. Nový album by mal týmto Brazílčanom vyjsť v druhej polovici tohto roka, avšak na jún naplánovali vydanie singla When Madness Calls