Mikkey Dee stálym členom SCORPIONS. Novinky hlásia aj PAIN, IMMOLATION alebo THE DILLINGER ESCAPE PLAN

Mikkey Dee členom SCORPIONS. PAIN s novým klipom. IMMOLATION dokončili nový album. THE DILLINGER ESCAPE PLAN končia. Na Slovensku bude opäť súťaž Wacken Metal Battle. GHOST vydajú nové EP. DERANGED zas nový album.

mikkey-dee-scorpions

Mikkey Dee už v SCORPIONS

Nemecké legendy SCORPIONS oznámili, že na ich bubenícku stoličku zasadol ako stály člen Mikkey Dee (ex-MOTÖRHEAD), ktorý tak nahradil (a zastupoval aj na posledných koncertoch) dlhoročného bicmena kapely Jamesa Kottaka. Ten v poslednej dobe pauzoval s kvôli zdravotným problémom.

Švédska skupina PAIN zverejnila nový videoklip ku skladbe „A Wannabe“, ktorú nájdete na aktuálnej albumovej novinke „Coming Home“.

Death metalisti IMMOLATION dokončili práce na novej štúdiovke. „Nový album je hotový. Dokončujeme ešte mix, ale už je to len o dolaďovaní. Artwork je takisto hotový, čakáme len na pár vnútorných častí. Vyjde to koncom januára, takže sme úplne nadšení. Bude tam 11 nových skladieb. Textovo a koncepčne je to v podobnom duchu ako „Kingdom of Conspiracy“ a EP „Providence“ a trochu aj ako „Majesty and Decay“. Hudobne je to určite IMMOLATION. Myslím si, že je to silný album. Každá jedna pieseň je odlišná, ale zároveň majú prvky IMMOLATION, ktoré majú naši fanúšikovia radi. Vrstvené časti, veľké a epické sekcie, pomalé pasáže spolu s rýchlymi a intenzívnymi, takže je tam všetko. Som s tým spokojný, páči sa mi to,“ vyjadril sa pre web Metal Wani frontman Ross Dolan.

Americká formácia THE DILLINGER ESCAPE PLAN avizovala po skončení turné k novinke „Dissociaton“ dlhšiu prestávku, no spevák Greg Puciato prezradil, že kapela nemá v úmysle sa vrátiť a končí. Pre Metal Hammer uviedol, že stále milujú robiť muziku, albumy a radi koncertujú, ale v posledných rokoch začali pociťovať, že v kapele dosiahli tematický záver a chcú skončiť v správnom momente. Bol nejaký počiatok a má to ukončenie. Podľa Puciatových slov ide o uzatvorenie kruhu.

Slovensko bude opäť súčasťou veľkej rodiny Wacken Metal Battle. Po ročnej nútenej pauze budú mať slovenské skupiny opäť šancu zabojovať o hranie na legendárnom festivale Wacken Open Air. V priebehu jesene odštartuje súťaž, takže sledujte naše stránke, budeme vás o ďalších podrobnostiach včas informovať.

Švédski okultní rockeri GHOST vydajú 16. septembra nové EP „Popestar“, z ktorého si môžete na TOMTO ODKAZE vypočuť skladbu „Square Hammer“.

Death metalisti DERANGED zo Švédska vydajú 28. októbra prostredníctvom Agonia Records novú radovku „Struck by a Murderous Siege“, z ktorej uverejnili ukážku v podobe skladby „Reverent Decomposition“.