NERGAL PRVÝKRÁT NA PÓDIU, TRI NOVÉ VIDEOKLIPY

Nergal z Behemothu a prvýkrát objavil na pódiu. Vyjde reedícia albumu Human od legendárnej kapely Death. Angus Young prezradil, že AC/DC plánujú ešte jedno obrovské svetové turné. Neal Morse zverejnil podrobnosti o novinke Testimony 2. Dnes vám ponúkame tri klipy. Od Chrome Division, od Vomitory a od Arkony. Nové EP chystajú Dying Fetus a Job For A Cowboy.
Adam „Nergal“ Darski z Behemothu už stál po leukémii prvýkrát na pódiu. Nedávno sa predstavil v Katowiciach ako hosť kapely Fields of Nephilim. „Bolo to pre mňa prvé vystúpenie po transpalntácii. Nepamätám si, kedy naposledy som bol taký nervózny. Po prvé som sa pripojil k jednej z mojich najobľúbenejších kapiel a za druhé stále nie som v stopercentnej forme,“ opísal svoje zážitky Nergal a dodal: „Dúfam, že za päť mesiacov už roztočíme kolotoč koncertov s Behemothom.“

Ďalší legendárny kúsok od Deathu sa dočká reedície. 27. júna vydá v reedície Relapse Records album Human z roku 1991. Dôvodom tejto reedície je 20. výročie vydania tohto nezabudnuteľného albumu. Okrem pôvodnej verzie bude nahrávka obsahovať aj nikdy nevydané demo skladby z toho obdobia. O remix albumu sa postaral dlhoročný producent kapely Jim Morris spoločne s Alanom Douchesom (Mastodon, Converge, Misfits).

Gitarista Angus Young z AC/DC povedal pre britský denník The Sun, že kapela plánuje ďalšie celosvetové turné, ktoré by už, ale malo byť zrejme posledným v histórii AC/DC. Nasledujúce turné, by malo byť oveľa väúčšie ako ich posledné Black Ice World Tour.

Pom desiatich rokoch sa Neal Morse rozhodol pokračovať v autobiografickom epose progresívneho rocku, teda v albume Testimony. 23. mája vyjde Testimony 2, na ktorom sa Neal Morse obklopil zaujímavými muzikantami. Okrem samotného Morsea za bicie usadol Mike Portnoy (ex – Dream Theater) a basgitaru si vzal na starosti Randy George. Neal Morse sa postaral o vokály, klávesy a gitary. Ako hostia figurujú na Testimony 2 títo hudobníci: Matthew Ward (vokály), Paul Bielatowicz (gitara), Steve Morse (gitara), Eric Benton (husle) a Mark Lenigher (saxofón). Artwork k testimony 2 nájdete pod novinkami.

Nóri Chrome Division zverejnili nový videoklip ku skladbe Bulldogs Unleashed, ktorá sa nachádza na novinke 3rd Round Knockout, ktorá vyšla 6. mája prostredníctvom Nuclear Blast. Videoklip režíroval uznávaný Patric Ullaeus (Dimmu Borgir, Lacuna Coil, In Flames). Klip nájdete pod novinkami. My ešte pripomíname, že v kapele pôsobí frontman Dimmu Borgir Shagrath, ktorý v Chrome Division má na starosti gitaru.

Nová klip nahrali aj Švédi Vomitory na titulnú skladbu Regorge In the Morgue z aktuálnej novinky Opus Mortis VIII. Klip nájdete taktiež pod dnešnými novinkami.

Dying Fetus chystajú EP s coververziami History Repeats. EP vyjde v rámci 20. výročia kapely a bude mať obmedzený počet 5000 kusov po celom svete. Dátum vydania je zatiaľ známy len pre americký trh. EP vyjde 19. júla prostredníctvom Relapse Records. Fanúšikovia sa môžu tešiť na covery napríklad od Cannibal Corpse, Napalm Death alebo Pestilence.

Nové EP chystajú aj ďalší Američania Job For A Cowboy. EP dostalo názov Gloom a dostane sa na pulty obchodov 7. júna prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade. Na EP sa môžu fanúšikovia tešiť na 4 skladby.

A do tretice nový videoklip. Tentokrát od Rusov Arkona. Klip je na skladbu Stenka na Stenka, ktorá sa bude nachádzať na rovnomennom EP, ktoré vyjde 27. mája prostredníctvom Napalm Records.