NIGHTWISH si dajú koncertnú pauzu, Floor Jansen je tehotná! Novinky majú aj SABATON alebo ELUVEITIE

Floor Jansen (NIGHTWISH) je vo štvrtom mesiaci tehotenstva. SABATON majú nové lyric video. IN FLAMES s novým bubeníkom. ELUVEITIE pracujú na akustickom albume. Novinky aj od DEEP PURPLE, SAXON, Roba Zombieho, GHOST a PROPHETS OF RAGE.

nightwish-kosice-2016-67

Floor Jansen je v štvrtom mesiaci

Fínske megahviezdy NIGHTWISH už pred nejakým časom oznámili, že si dajú na niekoľko mesiacov koncertnú pauzu. Speváčka Floor Jansen bude mamou. Prezradil to líder kapely Tuomas Holopainen v rozhovore pre Team Rock. Floor je už v štvrtom mesiaci, dieťa čaká so svojim partnerom, bubeníkom Hannesom van Dahlom zo SABATON. Pauza kapely však bola plánovaná už dlhšie a jej hlavným dôvodom nebolo speváčkine tehotenstvo. „Prednedávnom som sa Floor pýtal, či neplánuje dieťa a ona povedala, že áno. Povedal som jej, že keď zvažujeme pauzu, možno je tá správna chvíľa. A je to tu. Vyšlo to nádherne, pretože s dieťaťom bude môcť byť rok doma, pokým sa opäť dáme do práce. Načasovanie je parádne,“ povedal Holopainen pre Team Rock.

Švédi SABATON zverejnili nové lyric video ku piesni „Sparta“ z ich aktuálnej nahrávky „The Last Stand“, ktorá vyšla 19. augusta.

Formácia IN FLAMES oznámila, že na ich bubenícku stoličku zasadne Joe Rickard, ktorý nahradil Daniela Svenssona. Ten sa rozhodol sústrediť na rodinný život.

Folk metalisti ELUVEITIE pracujú na novom a v poradí druhom akustickom albume s názvom „Evocation II“. Kapela má naplánované nahrávanie na koniec roka a vydanie nahrávky na jar 2017.

Legendy DEEP PURPLE majú na február naplánované vydanie nového štúdiového albumu. Nástupca zatiaľ poslednej radovky „Now What?!“ sa nahrával v Nashville s producentom Bobom Ezrinom.

Heavy metalisti SAXON vydajú 23. septembra prostredníctvom UDR Music live album s názvom „Let Me Feel Your Power“. Tento kúsok vyjde ako DVD/2CD, Blu-ray/2CD a aj ako deluxe vinyl. Materiál sa nahrával v Mníchove (november 2015), v Brightone (január 2016) a bonusy sú zo šou v Chicagu (september 2015). Vy si môžete pozrieť trailer na spomínaný live album.

Rob Zombie sa prezentuje novým videoklipom ku skladbe „The Hideous Exhibitions of A Dedicated Gore Whore“, pochádzajúcej z jeho aktuálnej radovky „The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser“.

Aj okultní rockeri GHOST vypustili nový obrazový materiál a to k songu „Square Hammer“, z ich čerstvého EP „Popestar“.

Superskupina PROPHETS OF RAGE s členmi RAGE AGAINST THE MACHINE má nový videoklip ku skladbe „Prophets of Rage“ z ich debutového EP-čka „The Party´s Over“.